View Single Post
Stary 02-04-2019, 16:33   #68
vegeciak
ford::advanced

Model: a
Silnik: a
Rocznik: a
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zamówienie składałeś w tym samym dniu co ja, więc powinno być już widać planowaną datę produkcji. Ja dostałem ją z niemieckiego systemu forda, a w polskiej aplikacji salonu nadal jej nie widać. Tak mi to wytłumaczył handlowiec na moje pytanie dlaczego on zna datę produkcji a jego szef tego nie widzi.
Mój handlowiec na pytanie o nową specyfikację wprowadzaną w maju odpowiedział, że z dostępnych mu informacji nie dotyczy ona kwestii zawieszenia, a wyłącznie opcji KeyFree i umiejscowienia chromów w kilku miejscach.
Dopiero jak mu wkleiłem "Twoją" listę to odpisał, że "upewnił się i faktycznie zawieszenie zostanie zmienione z wielowahacza na belkę".

Maila zakończył stwierdzeniem, że nie zna jeszcze daty produkcji, na 100% dostanę/dostałbym auto wg. nowej specyfikacji (czyt. z belką) i zapytał czy próbujemy domówić adaptacyjne zawieszenie (o które pytałem - chwytam się wszystkiego, żeby mieć wielowahacz z tyłu).

Także sam widzisz... Ale dziękuję za pomoc. Napiszę mu najwyżej wieczorem (teraz jeszcze czekam na odpowiedź o koszt CCD i kompletną listę zmian, jakie w moim zamówieniu wprowadza nowa specyfikacja), żeby upewnił się czy w niemieckim systemie nie widzi planowanej daty.

I tu jeszcze pytanie do Was, bo jestem zielony jeśli chodzi o kwestie techniczne. Czy adaptacyjne zawieszenie to z automatu wielowahacz z tyłu? Czy jest możliwe, że Ford wymyślił rozwiązanie na montaż CCD z belką?

Cytat:
Napisał bidżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to jest jakis slaby zart.
Dlatego jakoś nie jest mi do śmiechu...

Nawet jeśli uda mi się dołożyć CCD (i uniknę w ten sposób belki z tyłu), to stracę KeyFree w tylnych drzwiach, prawdopodobnie przedłużę termin odbioru o kolejne tygodnie i zapłacę więcej niż pierwotnie (koszt dołożenia adaptacyjnego zawieszenia).

Cóż... Dałem sobie dzień na przemyślenia.

Ostatnio edytowane przez vegeciak ; 02-04-2019 o 16:36
vegeciak jest offline   Odpowiedź z Cytatem