Cytat:
|
Zamówienie składałeś w tym samym dniu co ja, więc powinno być już widać planowaną datę produkcji. Ja dostałem ją z niemieckiego systemu forda, a w polskiej aplikacji salonu nadal jej nie widać. Tak mi to wytłumaczył handlowiec na moje pytanie dlaczego on zna datę produkcji a jego szef tego nie widzi.
|
Mój handlowiec na pytanie o nową specyfikację wprowadzaną w maju odpowiedział, że z dostępnych mu informacji nie dotyczy ona kwestii zawieszenia, a wyłącznie opcji KeyFree i umiejscowienia chromów w kilku miejscach.
Dopiero jak mu wkleiłem "Twoją" listę to odpisał, że "upewnił się i faktycznie zawieszenie zostanie zmienione z wielowahacza na belkę".
Maila zakończył stwierdzeniem, że nie zna jeszcze daty produkcji, na 100% dostanę/dostałbym auto wg. nowej specyfikacji (czyt. z belką) i zapytał czy próbujemy domówić adaptacyjne zawieszenie (o które pytałem - chwytam się wszystkiego, żeby mieć wielowahacz z tyłu).
Także sam widzisz... Ale dziękuję za pomoc. Napiszę mu najwyżej wieczorem (teraz jeszcze czekam na odpowiedź o koszt CCD i kompletną listę zmian, jakie w moim zamówieniu wprowadza nowa specyfikacja), żeby upewnił się czy w niemieckim systemie nie widzi planowanej daty.
I tu jeszcze pytanie do Was, bo jestem zielony jeśli chodzi o kwestie techniczne. Czy adaptacyjne zawieszenie to z automatu wielowahacz z tyłu? Czy jest możliwe, że Ford wymyślił rozwiązanie na montaż CCD z belką?
Cytat:
|
to jest jakis slaby zart.
|
Dlatego jakoś nie jest mi do śmiechu...
Nawet jeśli uda mi się dołożyć CCD (i uniknę w ten sposób belki z tyłu), to stracę KeyFree w tylnych drzwiach, prawdopodobnie przedłużę termin odbioru o kolejne tygodnie i zapłacę więcej niż pierwotnie (koszt dołożenia adaptacyjnego zawieszenia).
Cóż... Dałem sobie dzień na przemyślenia.