View Single Post
Stary 02-04-2019, 18:25   #4853
beribazoo
ford::beginner

Imię: Kuba
Model: S-Max
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Koledzy, mam wrażenie, że gdzieś już widziałem takie pytanie ale nie mogę znaleźć ani w tym wątku ani nigdzie na forum.

Ford S-Max 2013, nawigacja Travelpilot NX SD:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Obecnie walczę z ciągłym piszczeniem wydobywającym się z okolic ekranu (o czym też pisałem w innym wątku). Jeżeli nic nie zdziałam to biorę pod uwagę wymianę nawigacji na owalne radio Sony a docelowo stację z Androidem.

Zapewne potrzebuję ramkę jak tutaj:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oraz panel sterowania klimatyzacją:

Efekt docelowy:

I teraz kilka pytań:
1. Czy ktoś robił taką rzeźbę i mógłbym coś podpowiedzieć?
2. Czy to będzie Plug&Play czy może będzie potrzebna ingerencja w oprogramowanie samochodu?
3. Mam Converse+, ale przeglądając stare katalogi S-Max'a widziałem, że Sony było oferowane z tymi licznikami więc zakładam, że nie będzie problemu?
4. Czy owalne radia Sony miały wbudowany moduł bluetooth czy był to dodatek?
beribazoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem