Temat: [Mondeo 2014- ] Poważna awaria silnika 1,5EB
View Single Post
Stary 03-04-2019, 13:37   #63
majkwro
ford::beginner

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Poważna awaria silnika 1,5EB

Cytat:
Napisał tomaszjan31 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
We wielu postach kolega namawia na wykupienie "gwarancji" raczej ubezpieczenia 12.
Ja w jednym samochodzie miałem kilka lat i stanowczo nie polecam, zbieg okoliczności ,że uratowałem wiele tysięcy nie dając się naciągnąć na wolne od wad podzespoły. Myślę zeby kozystać z tego ubezpieczenia to trzeba mieć wiedze o podzespołach i przy wszystkich weryfikacjach przystąpienia do programu weryfikować wszelkie uwagi, by nie zostać w samych stringach na pupie, a powiedzmy sobie szczerze nie każdy musi i potrafi, i nie każdy ma świadomość.

Ciekawą batalie stoczył kolega @TOMAS mając wspomniane ubezpieczenie 12, na szczęście miał głowę na karku, pomocnych ludzi i dużo szczęścia, bo serwis z tym ubezpieczeniem chciał mu dobrze zrobić, ale z innej stronyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawa ciągła sie kilka miesięcy

@tomsiw nie od dziś wiadomo, że coś z tym silnikiem jest nie halo.

Nie wiem, nie jestem w kolegi sytuacji, jednak myśle że skonsultowałbym tą naprawę z innym polecanym przez klubowiczów serwisem ford sławek katowice lub polecany przez
@slawek-kali jakiś serwis forda na żeliwnej w k-ce
co jest nie tak z tą gwarancją 12 msc? zastanawiam się czy wziąć...
majkwro jest offline   Odpowiedź z Cytatem