View Single Post
Stary 04-04-2019, 11:56   #113
vegeciak
ford::advanced

Model: a
Silnik: a
Rocznik: a
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał fracek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Masz jakąś alternatywę na zakup ??
Nie mam. Jedyną alternatywą jest w tej chwili chyba tylko Ceed/Proceed 1.4 140KM (204KM okazał się zbyt głośny). Mazda 3 jest za słaba (zresztą też ma belkę z tyłu), a VAGi oraz 308 pojawią się raczej dopiero w 2020. Reszta modeli to "staruszki", których nie biorę pod uwagę.

W najgorszym razie poczekam na nowy cennik Forda (2019.75), przeanalizuję go uważnie, zobaczę co dokładnie się zmienia i jeszcze raz zamówię Focusa. Modyfikowanie starego zamówienia byłoby kupowaniem kota w worku, skoro handlowiec "nic nie wie" i nie jest mi w stanie zagwarantować, że np. dokładając CCD za prawie 4 tysiące uniknę zmiany zawieszenia na belkę. Poza tym nie bardzo widzę sens w dokonywaniu jakiejkolwiek modyfikacji, skoro (powołując się na Fiestę i informację od jego dealera) moje zamówienie z automatu ląduje wtedy na końcu kolejki. W takim razie równie dobrze mogę dać sobie na wstrzymanie i zamówić Focusa od zera za powiedzmy 2-3 tygodnie - już w pełni świadomie, z dokładnie wyszczególnioną nową specyfikacją, a nie polegając jedynie na domysłach handlowca i niewiążących listach z forum.

W Twoim przypadku chyba nic bym nie robił. Jeśli "tracisz" tylko KeyFree na tylne drzwi, to jest to moim zdaniem do przeżycia.

edit: Ja swoją rezygnację oparłem na niekorzystnej zmianie zawieszenia. W Twojej sytuacji ciężko jest mi coś radzić, chociaż wydaje mi się że mimo braku wyszczególnienia tego w specyfikacji, mógłbyś powołać się na zubożenie funkcji KeyFree (może to też być punkt wyjścia do negocjacji ceny auta przy jego odbiorze). Zawsze możesz przecież powiedzieć, że byłeś u dealera w styczniu/lutym, oglądałeś samochody na ekspozycji, widziałeś jak działa KeyFree i dlatego go zamówiłeś. W międzyczasie zmieniła się specyfikacja i w Twoim egzemplarzu KeyFree działa inaczej.

Ostatnio edytowane przez vegeciak ; 04-04-2019 o 12:04
vegeciak jest offline   Odpowiedź z Cytatem