Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem
Ja tez coraz mocniej rozważam rezygnację, co prawda zmian u mnie jest najmniej, ale i tak straciłem key free i łopatki przy kierownicy. Jeżeli dodanie łopatek spowoduje utratę kolejki to rezygnuję.
Byłem już dzisiaj w KIA na rekonesansie, jednak można zapomnieć o fajnych konfiguracjach dostępnych od ręki. Ja chciałem kombi GT-Line ze wszystkimi pakietami 1.4 tgdi z 7dct. Tylko pod indywidualne zamówienie i czas oczekiwania 120 dni. Ceeda więc odpuszczam. Później miałem salon VW, pomyślałem wpadnę z ciekawości (zachowanie desperata). Tam dowiedziałem się że ogólnie wszędzie jest duży problem z zamówieniami, we wrześniu wchodzi NOWA NORMA SPALIN i już fabryki sraczkują, wycofują silniki, zmieniają konfiguracje istniejących. Widziałem listę do użytku wewnętrznego, wypada naprawdę sporo wersji silnikowych. Pani powiedziała że jak chcę mieć auto na 100% do czerwca, to raczej żebym rozważył zakup czegoś z placu importera, lub czegoś co już jest w drodze do PL. I oczywiście nie dotyczy to tylko VW. Nastały ciężkie czasy... Człowiek chce kupić, a nie ma co! Najlepiej "bierz pan co jest i ciesz się że w ogóle jest", przypomina mi to powoli słusznie miniony okres naszej historii...
|