Cytat:
|
Tak na marginesie to nie rozumiem w czym problem w braku Key Free przy tylnych drzwiach. Mam samochód z wyprzedaży 2018 i też nie ma tego bajeru. Co za problem przedtem dotknąć na chwilę przedniej klamki?
|
To jest akurat jedna z najmniej istotnych zmian w nowej specyfikacji. Większości nie odpowiada fakt, że w silnikach 1.5 EcoBoost dotychczasowe zawieszenie wielowahaczowe zastępuje się belką skrętną.
Ale odpowiadając na pytanie "co za problem"... Można podać wiele przykładów, w których wykastrowanie funkcji KeyFree okaże się być problemem:
- wkładasz dziecko do fotelika z tyłu
- podchodzisz do auta z pasażerami, których chcesz przewieźć
- idziesz do samochodu z dwiema reklamówkami pełnymi zakupów, które chcesz przewieźć z tyłu (żeby nie latały po bagażniku)
Za każdym razem zamiast po prostu szarpnąć za tylną klamkę, musisz pamiętać by najpierw dotknąć przednią. Na dłuższą metę taka oszczędność producenta może być strasznie upierdliwa. Dla mnie mimo wszystko większym problemem jest ta nieszczęsna belka z tyłu, bo inny, gorszy komfort/kulturę jazdy odczuwałbym non-stop, a niemiła konieczność naciśnięcia najpierw drzwi z przodu spotkałaby mnie powiedzmy raz/dwa razy w tygodniu.
Jeszcze raz gratuluję wszystkim, którzy zdążyli przed zmianami. Ja niestety załapałem się na belkę i z zamówienia zrezygnowałem. Trochę boli, jeśli człowiek ma świadomość że spóźnił się z zamówieniem raptem o tydzień
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.