Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 04-04-2019, 18:20   #323
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O gustach się nie dyskutuje,ale miałem okazję przetestować ten samochód bardzo dokładnie, i rozumiem że może ktoś chce kompakt.Zapewniam Cię że focus a mondeo to przepaść jeśli chodzi porównanie w każdej dziedzinie i kategorii porównawczej mimo że mondeo ma już 6 lat od premiery(skrzyniaA8 porażka,spalanie -takie same jak w 1600kg 210konnym moim silniku ,komfort ,wykończenie wyciszenie,praca zawieszenia,odczucie wizerunkowe w środku wspomniane,zegary,przestronność wnętrza,i teraz jeszcze te cięcia.I zapewniam Cię że dobrze się targując na mondeo dostajemy 25 tysięcy rabatu bez większego problemu co czyni cenę tak podobną że nawet bym się nie zastanawiał.
Nie do końca się zgodzę, być może myślisz tylko swoimi kategoriami.
Po co mi dwa mk5 pod domem? Owszem żona lubi jeździec mondeo ,ale dla niej jest po prostu za duży ten samochód min. do parkowania.
Wersja St-Line w porównaniu do mk5 to dwa zupełnie nie podobne do siebie samochody,focus wygląda jak by miał co najmniej 200KM pod maską, mondeo jak limuzyna.
Cena? Jak już koledzy wcześniej wspominali. Na mondeo dostałem 26tys. zł rabatu, na focusa 23tys zł. Jednak nadal różnica w cenie miedzy nimi to 30 tys. zł.

Prowadzenie w focusie myślę że jest lepsze od mondeo, choć tu muszę jeszcze porównać focusa i mondeo na letnich gumach.
Zawieszenie świetnie tłumi i nie jest głośne w obu samochodach.

Miejsce w środku? Mam wrażenie że na długość z tyłu jest więcej miejsca w focusie niż w mondeo.
Oczywiście mondeo to klasa wyżej od focusa więc różnice w wykończeniu, jakości materiałów w środku będzie bo to normalne.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem