Jeździłem sedanem 1.8 Hybrid. Jak ktoś mówi że Focus 1.5 EcoBlue 120 nie jedzie to proponuje się tym wynalazkiem przejechać. Jest też hybryda 2.0 ale tu będzie sporo drożej od Focusa w porównywalnej konfiguracji (Toyota na ten model daje 4% rabatu). Mi się generalnie to auto nie podobało, jedyny plus to deska z dobrych materiałów.
Cytat:
|
albo poczekam na nowy silnik w Maździe 3, która co prawda też będzie miała belkę z tyłu, ale przynajmniej w kwestii wykonania wnętrza rozwala Focusa na łopatki. Powołując się na AG, praktycznie wszystkomająca wersja HIKARI z silnikiem 181KM ma kosztować ok. 125 tysięcy. Do przeżycia, za "semi-premium"...
|
Będzie więcej koni, ale moment obrotowy będzie 222 Nm, więc dalej będzie jechało na wysokich obrotach. Ale jakiś postęp jest. Do tego Mazda nie daje rabatów (no chyba że kupisz dwie Mazdy 3 to dostaniesz 4%). Poza tym, jest w niej bardzo mało miejsca, z tyłu to już tragedia. Malutkie okienka z tyłu. Malutki bagażnik. Małe drzwi (ja mam 190 cm, i dla mnie wsiadanie mega nie wygodne). Ale Mazda już tak ma. W tym aucie podobał się mi tylko wygląd (blacha i deska) i bardzo dobrej jakości kamera cofania.
Usportowiony to ST-Line. Vigniale to elegancik
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Przy większych prędkościach chleje EcoBlue.
|
AdBlue
Cytat:
|
-SYNC3 - bez rewelacji, jest OK, parę funkcji, ale AndroidAuto to jest takie trochę prymitywne. Szczególnie mapy - Here z 2017roku (niby pojawiła się już aktualizacja oprogramowania...). Na szczęście można podpiąć smartphona(root), zrobić kopię obrazu i wrzucić co się chce na wyświetlacz. Minus - AA działa tylko po kablu. Jak ktoś ma lepsze metody obsługi wyświetlacza to z chęcią skorzystam.
|
AA w każdym aucie działa po kablu i jego wygląd też nie jest zależny od Forda.
Cytat:
|
Dodatkowo udało mi się znaleźć minimalistyczny pokrowiec ochronny na klucz, więc nie powinno być problemu z bezpieczeństwem.
|
A nie myślałeś nad czymś takim
http://expero.com.pl/product/omega-immo/
Przy kluczyku trzeba nosić taką jakby dodatkową małą kartę. Mi to proponowali w salonie w Krakowie za 1500 zł, a w Tarnowie sprzedali za 800 zł. Zrezygnowałem w sumie fabrycznego autoalarmu.