Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 08-04-2019, 16:07   #381
Fiesta Mk8 ST Line
ford::professional

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

pierwsze wyjście odpada. Drugie wyjście ma nieznaczną przewagę nad trzecim, bo zmiana zamówienia jest już, czyli ląduję na koniec kolejki dzisiaj z szansą na odbiór jeszcze w czerwcu. Wyjście trzecie najrozsądniejsze, tyle ze nie wiadomo kiedy będzie nowy cennik, a tym samym nie wiadomo czy przed przerwą wakacyjną w Fordzie się wyrobią z produkcją. Boje się też że wraz z nowym cennikiem będą nowe ceny, a zwykle oznacza to w górę. Planuję więc zmienić zamówienie "w ciemno" jeżeli chodzi o ceny, ale zachować nieco wcześniejszy termin wejścia na produkcję. Jeżeli później okaże się że coś jednak zdrożało, a dealer nie wziął tego na siebie, to zawsze mogę wtedy zrezygnować. Problem w tym że nie wiem czy zmiany dziś w ogóle system przyjmie, bo niewiadomo czy nowe opcje są już widoczne do zaznaczenia.

Co do koloru, to ja się też zaczynam skłaniać ku Chrome Blue, miałem chwilowy zachwyt tym białym metalikiem, ale ten niebieski jest bardziej elegancki, a samo auto optycznie większe. W Active nie ma możliwości wyboru Desert Island Blue, więc tego problemu nie mam
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem