Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 08-04-2019, 17:23   #385
mdmowski
ford::advanced

Imię: Maciej
Model: Focus MK4 Vignale
Silnik: 2.0 EcoBlue 150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał fuji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kilka pytań :
- masz możliwość sprawdzenia jakie oznaczenie ma Twoja skrzynia A8 ?
- masz łopatki zmiany biegów ?
- masz podgrzewane dysze spryskiwaczy ?
W wolnej chwili może znajdę oznaczenie skrzyni biegów. Gdzie to najszybciej znaleźć?
Łopatki mam, super sprawa przy normalnej jeździe. np. hamowanie silnikiem, bądź zwiększenie lekko obrotów. Z trybu M praktycznie nie korzystam, służy tylko do włączania i blokowania neutrala.
Dysze zakładam, że są podgrzewane, bo nie miałem problemów w chłodniejszym okresie.

Cytat:
Napisał bidżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprobuj przejechac pare km z predkoscia 80-90km/h a potem depnac tak, zeby z 8 zbil na 6 - u mnie wtedy wlasnie szarpie.
Co do osmego biegu - to musi byc spory "nadbieg", bo przespieszanie nawet i do 220 auto robi na siodemce, a osemke wrzuca dopiero po odpuszczeniu gazu albo dobiciu do limitu siodemki.

Bump:
najglupsze jest to, ze te czujniki reaguja na myjke cisnieniowa...
Próbowałem parę razy i nic - bez szarpania schodzi na jakiś (bieg) 5-6 i rwie do przodu. Swoją drogą cieszy mnie ten fakt.

Przy myjkach zacząłem korzystać z trybu neutralnego i nie mam problemów.

Przy ok. 3500km, i to w trasie, i mi pojawił się problem z intercoolerem (chyba). Jazda bez mocy, słychać jak dmucha na bok. :/

Ostatnio edytowane przez mdmowski ; 08-04-2019 o 18:07
mdmowski jest offline   Odpowiedź z Cytatem