Temat: [S-MAX 2006-2015] Nie działa klima
View Single Post
Stary 09-04-2019, 13:22   #344
Simon_BA
ford::beginner

Imię: Szymon
Model: Mondeo4
Silnik: 2.0 tdci PowerShift
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Nie działa klima

Cytat:
Napisał sopelos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Już też mi przeszło przez myśl o tym panelu, tym bardziej że w międzyczasie często go ruszałem wymieniając radio, podłączając kamerkę cofania itp. Myślałem, że mogłem coś uszkodzić w nim mechanicznie. Poszedłem sprawdzić i jednak to wykluczyłem, bo po naciśnięciu AC ON jakaś reakcja na przycisk była, słychac jakby przełączanie gdzieś w nawiewach, jakby zaczynało powietrze z innego miejsca pobierać ( coś jak wtedy kiedy przełącza się nawiew z nóg na szybę). Nie wiem teraz w sumie czy to prawidłowa reakcja. Jak było u Ciebie? Miałeś przed wymiana jakąkolwiek reakcję na przycisk AC?

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
U mnie reakcja była; chociażby mieszanie powietrza w przewodach, nie ruszała natomiast sprężarka od klimy i wiatrak.

Skoro ruszałeś coś pod deską, to proponuję jeszcze raz wyjąć przedni panel i odłączyć panel klimy i ponownie to podłączyć. Zwróć uwagę, że są tam klipsy na wtyczkach, ale czasem może coś nie łączyć i proponuję trochę docisnąć, ewentualnie poruszać wtyczką.
Może problem faktycznie tkwić w połączeniach, jeśli wcześniej klimą działała, a w międzyczasie "coś" robiłeś pod deską.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Simon_BA jest offline   Odpowiedź z Cytatem