Cytat:
|
Ile można czekać jeszcze? Auto wciąż nie ma VINu. Masakra
|
Nie chcę Cię martwić i dodatkowo dołować, ale warto żebyś przejrzał ostatnich kilka stron tego tematu.
W dużym skrócie - od któregoś maja Ford wprowadza nową specyfikację, w Twoim przypadku (1.5 EB, hatchback, ST-Line) może to oznaczać co najmniej zmianę zawieszenia z wielowahaczowego na belkę skrętną (jeśli auto nie wyprodukuje się do tego czasu, co jest chyba dość prawdopodobne skoro piszesz że kolejne terminy są zagrożone). Innych zmian nie podam, pewnie nie będziesz miał także bezkluczykowego otwierania w tylnych drzwiach (jeśli wziąłeś pakiet Comfort).
Swoją drogą kompletnie nie rozumiem w jaki sposób Ford zarządza kolejką zamówień i jak to możliwe, że np. Ty czekasz od listopada, a inni którzy zamówili podobne konfiguracje w marcu (też 1.5 EB z automatem) mają już wyznaczone daty produkcji.
Im dłużej czytam ten wątek, tym mniejszą mam chęć na zamówienie Focusa. Auto świetnie wygłuszone, ładne z zewnątrz i całkiem "sympatyczne" w jeździe, ale obsługa klienta chyba jedna z najgorszych, z jakimi miałem do czynienia (a kupowałem/zamawiałem auta różnych marek - m.in. Renault, Peugeota, Kii, Seata).
Ja swoje zamówienie (złożone na początku marca) wycofałem, teraz jak osioł czekam na nowy cennik naiwnie licząc, że nadal będzie w nim dostępna opcja CCD i wielowahacza, a jeśli nawet zdecyduję się zamówić samochód po raz kolejny, to pewnie wpadnę w przerwę wakacyjną i Focusa odbiorę w okolicach nowego roku. Paranoja...