Cytat:
Co takiego wybieracie w modelu że trzeba go specjalnie wykonywać?
|
1. Adaptacyjne LEDy
2. Skórzana tapicerka
3. Kolor Chrome Blue
4. Brak pakietu zimowego
...i to wszystko w hatchbacku w wersji ST-Line (powiedzmy, że w kwestii silnika byłbym elastyczny i nie robiłby mi różnicy wariant 150/182KM).
Pewnie mógłbym wymieniać dalej, ale już choćby te elementy sprawiają, że nie jestem w stanie wybrać sobie nic z placu. Na otomoto w wersji ST-Line wspomniane dodatki nie występują nawet pojedynczo, a co dopiero zgrupowane "w pakiet".
Nie ma ani jednego auta z adaptacyjnymi LEDami (pomijając resztę wymogów),
ani jednego ze skórzaną tapicerką,
ani jednego w kolorze Chrome Blue (jest chyba jeden kombi)
i 80% posiada pakiet zimowy.
Także wiesz... Najgorsze, że nie uważam wcale tych wymogów za jakieś "z kosmosu".
Adaptacyjne LEDy znacznie zwiększają bezpieczeństwo jazdy po zmroku (co w naszym kraju, gdzie przez prawie pół roku ciemno robi się już po 17 jest tym bardziej istotne). Nie rozumiem, dlaczego światła te pojawiają się w wersjach Titanium/Vignale, a w ST-Line żaden z dealerów ich nie dołożył.
Tapicerka skórzana znacznie poprawia wygląd auta w środku. Pal licho, gdyby w Focusie w topowych wersjach występowały chociaż elementy skórzane, ale w ST-Line tapicerka jest w całości materiałowa (czego nie wyobrażam sobie w aucie za ponad 100 tysięcy).
Kolor to kwestia gustu.
Pakietu zimowego nie chcę, bo rozpraszają mnie "paski" na szybie. Korzyść z ich posiadania jest moim zdaniem wątpliwa - przydają się przez max 2 najzimniejsze miesiące. Ile razy bym z nich wtedy skorzystał (mam garaż)? Kilkanaście? Kilkadziesiąt? Poza tym i tak musiałbym skrobać szyby boczne, a czasem nawet odśnieżyć cały samochód zmiotką. Natomiast minus (=paski) musiałbym oglądać przez cały rok i irytowałyby zarówno przy mocnym słońcu, jak i podczas jazdy nocą.