Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 09-04-2019, 23:26   #391
vegeciak
ford::advanced

Model: a
Silnik: a
Rocznik: a
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał tryhp3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi sprzedawca adaptacyjnych LEDów nie polecał - bardzo często kierowcy migają, bo widzą wielką łunę światła i nie są świadomi, że zostaną wycięci.
Czasem migają za wcześnie nie wiedząc, że w odpowiednim czasie zostaną wycięci. Czasem migają, bo system faktycznie ich oślepia. Ja wyszedłem z założenia, że wolę je mieć niż nie mieć i samemu przetestować jak się sprawdzą na "łatwych" drogach (zwykłych, wąskich krajówkach w mało górzystym terenie). W najgorszym razie zawsze mógłbym korzystać z ustawienia manualnego. Poza tym adaptacyjne LEDy mają spryskiwacze, a to dla mnie też pewien plus. Na bezpieczeństwie nie chciałem oszczędzać.

Co do pasków... Widziałem je w Ceedzie, widziałem je w Focusie. Większych różnic nie stwierdziłem. Nie są one może aż tak bardzo irytujące, ale nie chciałbym ich mieć skoro korzystałbym z nich max. kilkanaście razy w roku (bo tyle razy podczas zimowych miesięcy parkuję auto na przynajmniej kilka godzin pod chmurką). W moim przypadku, tak jak napisałem, uciążliwość z ich posiadania jest/byłaby znacznie większa od ewentualnych korzyści. Nie chciałbym ich nawet za darmo.
Cytat:
Napisał kanikuly Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko dalej nie mogę zrozumieć oczekiwania kilku miesięcy, dla mnie samochód to narzędzie, ale rozumiem wybory innych.
Mój pierwotny termin realizacji miał wynieść 3 i pół miesiąca. Do zniesienia, jeśli samochód kupuję na 5-7 lat. Lepiej poczekać i mieć dokładnie to, co się chce, niż wziąć co jest i przez kolejne lata narzekać na paski na szybie, gorsze światła, materiałową tapicerkę, nie ten kolor, itp. itd.
vegeciak jest offline   Odpowiedź z Cytatem