Cytat:
|
Mi sprzedawca adaptacyjnych LEDów nie polecał - bardzo często kierowcy migają, bo widzą wielką łunę światła i nie są świadomi, że zostaną wycięci.
|
Czasem migają za wcześnie nie wiedząc, że w odpowiednim czasie zostaną wycięci. Czasem migają, bo system faktycznie ich oślepia. Ja wyszedłem z założenia, że wolę je mieć niż nie mieć i samemu przetestować jak się sprawdzą na "łatwych" drogach (zwykłych, wąskich krajówkach w mało górzystym terenie). W najgorszym razie zawsze mógłbym korzystać z ustawienia manualnego. Poza tym adaptacyjne LEDy mają spryskiwacze, a to dla mnie też pewien plus. Na bezpieczeństwie nie chciałem oszczędzać.
Co do pasków... Widziałem je w Ceedzie, widziałem je w Focusie. Większych różnic nie stwierdziłem. Nie są one może aż tak bardzo irytujące, ale nie chciałbym ich mieć skoro korzystałbym z nich max. kilkanaście razy w roku (bo tyle razy podczas zimowych miesięcy parkuję auto na przynajmniej kilka godzin pod chmurką). W moim przypadku, tak jak napisałem, uciążliwość z ich posiadania jest/byłaby znacznie większa od ewentualnych korzyści. Nie chciałbym ich nawet za darmo.
Cytat:
|
Tylko dalej nie mogę zrozumieć oczekiwania kilku miesięcy, dla mnie samochód to narzędzie, ale rozumiem wybory innych.
|
Mój pierwotny termin realizacji miał wynieść 3 i pół miesiąca. Do zniesienia, jeśli samochód kupuję na 5-7 lat. Lepiej poczekać i mieć dokładnie to, co się chce, niż wziąć co jest i przez kolejne lata narzekać na paski na szybie, gorsze światła, materiałową tapicerkę, nie ten kolor, itp. itd.