Cytat:
|
A w jakim sensie ceed jest "japoński prawie"?
Otóż to. Jak pytam dlaczego ta sama marka od lat, to nigdy nic konkretnego nie mają do powiedzenia, same ogólniki. A brak pojęcia widać w tym, że kupują tę samą markę (znaczek/logo) i nawet nie wiedzą, że auto jest mechanicznym klonem innej marki, jak współczesny jeep na entej wersji fiata 500, stary galaxy z silnikami holzwagena czy mazdy z okresu forda.
|
Bijesz pianę o pewną kwestię,
1. Wskaż mi drugie auto które prowadzi się tak precyzyjnie jak Focus, nawet w nadwoziu kombi prowadzi się lepiej niż nie jeden hatchback że o "francuskich" kombi jak np peugeot 508 z 2016 roku nie wspomnę,
2. Wskaż mi drugie auto które w tej granicy cenowej i rocznikowej zaoferuje takie wyposażenie jakie oferuje ford,
3. drugie takie które wizualnie będzie miało tyle charakteru i będzie tak wyglądalo pomimo rocznika,
Rozumiem twój ból d*** że nikt z forum poza Tobą nie zdecydował się na zakup Szkody Octavi ( pisownia zmieniona przez autora), ale nie każdy chce jeździć plastikowym czesko-niemieckim wymysłem. Najgorsze jest to że na każdym forum na którym się udzielasz masz podobne formy wypowiedzi.
Spróbuj zrozumieć użytkowników Forda i spróbuj zrozumieć ich zamknięcie na tematykę samochodów, jeżeli bezawaryjnie pokonuję KM w focusie mk1, pozniej w mk2 to dlaczego np zamiast mk3 mam szukać octavi która wygląda w środku odrobinę*gorzej niż mk1, kia ceed wygląda jak mk2 a żeby coś w środku wyglądało jak mk3 to w skodzie tego nie uraczysz w ogóle, w innych markach designu środka też próżno szukać.