Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 10-04-2019, 08:34   #394
potraff
ford::advanced

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

W mondeo nie miałem przedniej szyby grzanek i po tegorocznej zimie powiedziałem, że jeśli kupię forda, to tylko z nią. Po klimatyzacji automatycznej dwustrefowej innej sobie nie wyobrażałem, a po obejrzeniu aut z szybami przyciemnianymi, żona nie chciała auta bez nich. No i android auto. Na szczęście moje wymagania miało kilka aut od ręki, wygrał kolor, który się nam spodobał. A że np szyby przyciemniane były tylko w pakiecie (comfort? Chyba), to mam kilka rzeczy, o których bym sam nie pomyślał, a dziś cieszą (przycisk Power, keyfree), na szczęście chciałem przed wakacjami przejeździć auto, więc nie chciałem zamawiać i autem się już cieszę.
Nie widzę tych drucików w przedniej szybie, ogrzewane siedzenia już posmakowałem, zwykle światła świecą dobrze (choć full ledów mi żal, że nie mam).
Każdy z nas ma inne wymagania. Teoretycznie nowe Mondeo też byłbym w stanie kupić, pewnie nie golasa, ale już nie chciałem auta tak dużego, w ogóle segment D był przez nas nie brany pod uwagę.
Ja jestem bardzo zadowolony z zakupu. Tym bardziej gdy czytam o problemach z zamawianymi autami. Jedynie raz na jakiś czas na C-Max'a popatrzę, ale to tylko gdy pomyślę o wakacjach, w tym roku by się przydał, z tyłu ciut lepiej się siedzi i bagażnik jednak większy...ale Focus ładniejszy, po dwóch wycieczkach rodzina zadowolona.
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem