Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 10-04-2019, 10:29   #397
kanikuly
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I tutaj widać jak różni są ludzie i jak różne są ich oczekiwania od (teoretycznie) tego samego samochodu. Ja wybrałem focusa pod indywidualne zamówienie akurat dla innych dodatków, których też nigdzie na placu nie można dostać choć w częsci.
Ja muszę mieć kombi (inaczej pewnie już bym jeździł Proceedem), nie chcę absolutnie diesla (inaczej pewnie już bym jeździł mondeo), koniecznie automat (tutaj akurat bez znaczenia czy dwusprzęgłówka, czy nowoczesny hydrokinetyk) i absolutnie nienawidzę skóry (inaczej już bym pewnie jeździł focusem Vignale), a już ekoskóra na tych wszystkich pseudo "półskórzanych" fotelach to dla mnie dramat (gdyby nie te pseudo świńskie wstawki w fotelach brałem pod uwagę Optimę L kombi). Ledy lub xenony muszą być, ale akurat nie te adaptacyjne z focusa (Mondeo ma fajnie to rozwiązane bez kombinacji z wycinaniem), bo jednak coraz więcej osób twierdzi (nawet w tym wątku) że jednak są one uciążliwe dla innych, co przekłada się na uciążliwość dla mnie (mruganie długimi). Pakiet Winter musi być, jak już raz posmakowałem grzanej kierownicy i stołków, a tym bardziej szyby, to ja już bez tego bym się nie obszedł (drucików nie widzę, absolutnie je ignoruję). Do tego miło by było mieć w miarę nietuzinkowy wygląd (ST-Line w desert island blue odpada), większe felgi, co najmniej 18" (ale obniżone zawieszenie i niski profil opony przy nich już nie koniecznie). Dodatki typu kamera cofania, czujniki przód, nawigacja z android auto to już chyba taki standard. A jak do tego można mieć panoramiczny dach, elektryczną klapę, czy fotele AGR, to już dostępność takich aut z placu w PL robi się niemożliwa. I chyba nikt inny nie zaoferuje tego wszystkiego w takich pieniądzach jak ford, dodatkowo w modelu świeżym, a nie takim, który właśnie schodzi ze sceny (golf, leon, octavia, 30Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dlatego właśnie płacę, płaczę i czekam na zamówionego Active'a, ale moja cierpliwość ma oczywiście granice...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No widzisz, ja mam podobnie jak Ty, fotele bez skóry, ledy, pakiet winter, kolor Ruby Red, kombi, benzyna A8. Był akurat wyprodukowany i dzięki sprawnemu leasingowi dostałem do w dwa tygodnie. Nie wyobrażam sobie inaczej.
kanikuly jest offline   Odpowiedź z Cytatem