Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 10-04-2019, 12:44   #408
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał vegeciak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dlaczego w wersji Titanium tych LEDów jest sporo (proporcje względem zwykłych to na oko 1:3), natomiast podobnie kosztującego ST-Line z tymi światłami nie widziałem żadnego.
Bo tak w Fordzie było od zawsze.
Albo bierzesz wygląd albo bierzesz pakiety z dodatkami.
Od lat tak jest. Jedyne co się zmieniło, to że MK4 ST-Line coraz bardziej doposażyć w to,
co oferuje Titanium, gdzie w MK3 były opcje, które "nie i już". Albo ST albo Titaniu,.
Sam się kiedyś napaliłem na ST, okazało się, że ST w ogóle nie ma opcji adaptacyjnego tempomatu.
Nie i już.

Natomiast co do ST-Line a Titanium.
Jeśli miałbyś w pakiecie to samo co w Titanium, ale w ST-Line, to kto kupowałby Titanium?
Nie można uprawiać kanibalizmu własnych modeli i stąd inne "standardy" w ST-Line gdzie co innego jest w standardzie w Titanium.

Co do drucików. Wzrok bardzo szybko się przyzwyczaja i to ignoruje.
Najlepsze, że pierwszy rok w ogóle ich nie widziałem. Potem je zauważyłem i widziałem przez miesiąc,
potem znowu o nich zapomniałem i nie zwracam na nie uwagi.
Dopóki nie wsiądę do auta bez i nie wrócę do swojego, to umysł je "usuwa".
Przyjemność jest, nawet kiedy są zaparowane przez deszczową pogodę.
Nawet sprawdzałem nie raz, ile się czeka tylko z "nadmuchem" a ile z dodatkowym podgrzewaniem.
Wygoda jednak jest. Podgrzewane siedzenia to też przyjemny dodatek.
Kierownicy niestety nie mam, bo MK3 nie miało. Dopiero MK3FL dostało też kierownicę z podgrzewaniem.
Teoretycznie można robić przekładki, ale uznałem, że jak nie mam jak mieć i podgrzewanej i wentylowanej, to nie będę się w to bawił.
Co do niektórych osób które tutaj opisują swoje wrażenia, to ciekawie widzieć o czym piszą, że coś im się bardzo podoba,
a ta opcja już od dawna była dostępna (musiałbym teraz sprawdzić kilka stron wcześniej).
Tak czytam i jakoś tak łaskocze to ego,
jak ktoś wspomina że "fajnie że mój nowy Focus ma to a tamto" a sam wiesz że masz to samo auta które ma już siedem latek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W Anglii (o ile kogokolwiek to interesuje) MK4 zadomowił się już na dobre.
Nie przejedziesz 10 kilometrów żeby nie widzieć przynajmniej 1-2 sztuk na drodze lub na podjazdach.
Na razie czekam żeby na jakieś wielopasmowej sprawdzić przyśpieszenie pomiędzy nimi z lotu.
Ciekawe czy jest faktycznie szybszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A wszystkim składającym zamówienia a którzy dostają wiadomości o zmianach bardzo, ale to bardzo serdecznie współczuję.
Mam taką naturę, że ja bym chyba zrobił naprawdę niezłą zadymę,
jak po tygodniach ślęczenia nad katalogami, cennikami i dyskusjami co wybrać, zamówiłbym w końcu auto za 100+,
a potem dowiedziałbym się, że czegoś nie będzie albo nie będzie działać tak jak chciałem, to wyszedłbym z siebie.

Belka zamiast wielowahacza? Brak łopatek? Keyfree tylko na drzwiach przednich? Brak podgrzewanych dysz spryskiwaczy.
Ehhh Fordzie.... A miało być tak pięknie... Miało nie wiać w oczy nam.

Ostatnio edytowane przez edmun ; 10-04-2019 o 12:57
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem