Cytat:
|
Przecież nikt nie zmusza Cię do korzystania z trybu automatycznego i jazdy na światłach drogowych.
|
No tak, zamówię adaptive led, dopłacę 3k i wyłączę funkcję adaptive bo uważam że źle działa. Zamówię też HUD i będę go woził zamkniętego bo mi się nie podoba jego wykonanie, no i hak bo może kiedyś się przyda... Zapomniałbym o tempomacie adaptacyjnym, muszę go zamówić i wyłączyć funkcję adaptacji bo mnie wk...ia w fordzie którego już użytkuję.
Napisałem wcześniej, nie mam zamiaru nikogo przekonywać, każdy ma swoje racje i swoje zdanie wyrobione na jakichś podstawach (mniej lub bardziej sprawdzonych), Ty uważasz że LEDy się sprawdzą, ja widzę w nich za dużo minusów. Ty zamówiłeś, ja nie, proste. To samo tyczy się pakietu winter. Każdy wydaje swoje pieniądze według własnych potrzeb, każdemu co innego bardziej pasuje, jeden lubi skórę pod zadem, inny nie.
My nie ustalamy jednej wersji auta dla wszystkich z forum, tylko próbujemy wymieniać argumenty za i przeciw niektórym opcjom. Focus nie jest autem idealnym i należy się z tym pogodzić, ale i tak uważam że daje możliwość bardzo szerokiej konfiguracji opcji i dodatków, czego pozbawiają nas niektórzy inni producenci (mazda, Kia, Hyundai, itd), gdzie dana wersja już ustala co możesz mieć, a czego nie i możesz sobie najwyżej kolor wybrać.
Dlatego też trafienie na focusa z placu, który spełni większość indywidualnych oczekiwań jest takie trudne, a rabat na auto z placu często nie rekompensuje braków. No chyba że ktoś ma małe oczekiwania i nie zależy mu na niczym poza rodzajem budy i rodzajem napędu. Ale jeżeli ktoś chce wydać ponad 120k (po rabatch) na samochód segmentu C i mieć wybór, to dealer powinien zrobić wszystko żeby mu to ułatwić, bo takie sytuacje nie są jeszcze na porządku dziennym w PL.