View Single Post
Stary 11-04-2019, 16:16   #212
Fiesta Mk8 ST Line
ford::professional

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał AdoKrycha007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
OK, panowie, mam kolejne potwierdzenie problemów z produkcją - tym razem mój przypadek i pierwszy taki przypadek w tej dyskusji o takiej konfiguracji (wszyscy pisali o problemach z hatchbackami, active, st-line, automat itp). U mnie jest prosty konfig - Kombi, Focus MK4 Titanium Business, manual, 1,5 EB 150 km, kolor zwykły niebieski gratisowy, pakiet winter i pakiet parking. Tyle.

Dziś - po obserwacji tego tematu i niepewności skontaktowałem się z dilerem (PGD) - dostałem potwierdzenie, że w ten poniedziałek zauważyli, że moje auto wyleciało z produkcji, mimo że była ona ustalona jeszcze tydzień temu w ich systemie (ponoć) na połowę kwietnia (umowę podpisałem 12.02). Nie ma teraz podanej nowej daty produkcji ani VIN. We wtorek PGD skontaktował się pisemnie z Ford Polska i dostali lakoniczne info o wstrzymaniu produkcji wszystkich zamówień z ostatnich 2 msc - ponoć wszystkich (w to mi akurat ciężko uwierzyć). Czekają na szersze info i nie wiedzą o co chodzi...

Efekt jest taki, że moje auto w prostej konfiguracji i zwykłym kombi również ma obsówę....
No to się coś nie zgadza, bo przed chwilą dostałem telefon od mojego Dealera, że właśnie moje auto zostało ZABLOKOWANE do produkcji i nic już nie zmienimy, nawet gdybyśmy chcieli. Nowa data produkcji to 28.05 czyli teoretycznie ok 20.06 mam go odebrać z salonu. Do tej pory miał wyznaczoną datę produkcji na 10.05 (zamówiony u Dealera 11.03), ale wyskoczyły te jaja ze zmianami w konfiguracji i we wtorek napisaliśmy pismo do Ford Polska z prośbą o wyjaśnienie wątpliwości. Odpowiedź przyszła wczoraj i mój dealer od razu zmienił przy mnie w zamówieniu to co budziło moją wątpliwość (podsufitka czarna, fotele AGR, łopatki zmiany biegów). Auto wypadło z kolejki i wczoraj nie wiadomo na kiedy będzie nowa data. Dzisiaj już auto zablokowane z datą 28.05.
W systemie wczoraj już było widać nowe dodatki do Active'a (np fotele AGR), ale nie widać cen tych nowych rzeczy. Więc najśmieszniejsze jest to że auto mam zatwierdzone, a nie wiem ile za nie dokładnie zapłacę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem