Chyba nie ma sensu, żebym czekał na nowy cennik Focusa.
Wszedłem przed chwilą na niemiecką stronę Forda. Tak jak my, cennik mają jeszcze stary (i oferuje opcję dołożenie adaptacyjnego zawieszenia do wersji 5-drzwiowej z silnikami 1.5 EcoBoost oraz 2.0 EcoBlue), ale konfigurator chyba zaktualizowali, bo jak wybiorę hatchbacka w wersji ST-Line, to przy opcji CCD jest ikonka "i", w której czytam "nur für 5-Türer Limousine; nur i.V. mit 2,0-l-EcoBlue-Motoren" (co ciekawe mimo wyboru silnika benzynowego 1.5 mogę dodać tę opcję - pewnie jakiś błąd konfiguratora).
Cóż... Najwyraźniej informacja podana kilka stron wcześniej przez jednego z użytkowników okazała się prawdziwa - od maja wielowahacz dostępny będzie tylko w nadwoziach kombi albo hatchbackach z mocniejszym dieslem (w benzynach tylko belka + wypada adaptacyjne zawieszenie). Do końca liczyłem na to, że zostawią opcję dołożenia CCD do silników 1.5 EcoBoost i wtedy zamiast "standardowej" od maja belki, z tyłu nadal będzie wielowahacz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie chcę kombi (nie wejdzie mi do garażu, gdzie trzymam jeszcze motocykl), nie chcę diesla (mało jeżdżę), nie chcę belki skrętnej i nie mogę znaleźć żadnej "w miarę" pasującej konfiguracji na placu. Trzeba będzie szukać auta wśród innych marek. Eeech...
Przez chwilę myślałem nawet o wersji ST, ale ta pewnie będzie jeszcze głośniejsza od Ceeda GT
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.