Cytat:
|
No i co masz na celowniku teraz? Ceed? Sprawdź jeszcze u dealerów bo cennika nie ma ale konfigurator przy zamówieniu już działa.
|
Dzięki za sugestię, jutro zadzwonię do kilku dealerów i zapytam, czy w ich "wewnętrznych" konfiguratorach jest możliwość dołożenia adaptacyjnego zawieszenia do Focusa 2019.75 w hatchbacku z silnikiem 1.5 EcoBoost.
Ale wielkich nadziei nie mam, skoro w niemieckim konfiguratorze jest wyraźny zapis, że opcja dostępna tylko dla dwulitrowego diesla. Najwyraźniej Ford całkowicie "wyciął" wielowahacz z benzynowych hatchbacków (poza nadchodzącym ST). Wcześniej liczyłem, że zostawi go w wersjach 1.5 EB z domówionym CCD, ale jak widać CCD też wyleciało z oferty (zostało tylko tam, gdzie zostaje wielowahacz).
Co mam na celowniku? W tej chwili nic, chyba czeka mnie w ten weekend kolejna wycieczka po dealerach różnych marek. Odświeżę sobie "cywilnego" Ceeda (zwykłą wersją jeździłem jeszcze w tamtym roku) i spróbuję przejechać się Mazdą 3.
Ewentualnie pogodzę się z belką w Focusie (ale wtedy rozważę pakiet ze zwykłymi LEDami i mniejszymi kołami albo zamówię ten pakiet co teraz i na własną rękę spróbuję zmienić koła na mniejsze). Zostaje jeszcze wersja ST, ale boję się o jej cenę i dźwięk wydechu (chociaż na filmach starsze Focusy ST nie wydają się aż tak głośne jak nowy Proceed GT).
Szkoda, że ten biały Focus ST-Line z otomoto ma pakiet zimowy, bo gdyby nie to, to może bym go kupił. Kolor go nie przekreśla, a poza skórą ma wszystko na czym mi zależy. No i jest do odbioru od ręki...