Cytat:
|
Ja z kolei nie rozumiem o czym Ty do mnie piszesz. Kolega wyżej zapytał czemu nie salon (ASO), to ja się odniosłem tylko do tych przybytków, nie do wszystkich nieautoryzowanych serwisów. Jak żyjesz w przekonaniu, że ASO jest gwarancją jakości, to nie zamierzam Cię namawiać do zmiany poglądów. Mietka też nie szukam. Wyraźnie napisałem, że chodzi mi o osobę, która trudni się takimi oględzinami np. poza regularną pracą, wie co sprawdzić w danym modelu, gdzie zajrzeć, ma sprzęt do diagnostyki i przede wszystkim jest mobilna. Nie każdy sprzedający jest chętny dymać do serwisu z jednego końca Warszawy na drugi, nawet jak mu zwrot paliwa zaproponujesz. Nie mówiąc o sytuacji, kiedy auto stoi np. 30 km poza miastem. Teraz już rozumiesz?
|
Ostatni mój wpis na ten temat.
Zapewniam cię że rozumiem.
I nawet potrafię sprawdzić w necie gdzie znaleźć taką ofertę a nie pytam o to na forum.
A co do zakresu to po raz kolejny wpisujesz "lakier i opony" zamiast sprawdzić "mizerny" zakres przeglądu.
Mogę ci wysłać namiary na mobilnego sprawdzacza z usług którego korzystałem trzy czy cztery razy.
Ale i tak skończysz w serwisie bo on na swoim motorze nie wozi szarpakow a w pełnym zakresie oględzin (drugi stopień za który dopłacasz) sam jedzie samochodem na stację obsługi lub ASO.
I żaden poważny sprawdzacz nie wyda opinii jeśli nie pojedzie do warsztatu.
A co sprzedających co nie chcą jechać do warsztatu? Nie to nie, tego badziewia nie brakuje.
To moje pieniądze i ja decyduje komu je zostawić.