Tylko, że to dopiero zapisy. Raz, że nie wiemy jaka jest cena (w opisie jest informacja, że specyfikacja i ceny pojawią się wkrótce), dwa że nauczony doświadczeniem z Proceeda GT chciałbym najpierw Focusa ST posłuchać. Jeśli okaże się, że hałas wydechu będzie do zniesienia, a cena będzie w okolicach tej z aukcji to bardzo mocno rozważę zakup Focusa ST zamiast bogato doposażonego ST-Line.
Cytat:
|
Dostałem oczywiście potwierdzenie że tak. W rozmowie wyszło że jest chyba szansa że zostanie w st-line 182 KM ale czekam na potwierdzenie tego w postaci jakiegoś cennika itp.
|
W specyfikacji dostępnej na forum nie ma rozróżnienia na moc silnika - wielowahacz wypada z hatchbachów 1.5 EB i tyle.
W niemieckim konfiguratorze nie ma już opcji domówienia adaptacyjnego zawieszenia do tego silnika (jest informacja tylko o dwulitrowym dieslu), co też by sugerowało że w hatchbackach wielowahacza z tymi silnikami już nie będzie.
Cytat:
Miałem kupować dość bogata wersję w okolicach 130 k cennikowo wiec obecnie zastanawiam się czy nie przesiąść się na vignalle jeżeli będzie miało zawias/ łopatki i zrezygnować z pierdół typu Blind Spot, B&o i wskazanego przez narzeczoną dachu panoramicznego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Wersja wyposażenia nie ma wpływu na rodzaj zawieszenia z tyłu. Jeśli chcesz mieć wielowachacz, to z informacji które "posiadamy" (a burdel jest ogromny) musisz kupić kombi, diesla albo nadchodzące ST.
Cytat:
|
Ford podpadł jak cholera, ale co zrobić jak Mazda ma moim zdaniem lekko za słaby silnik a ceed po prostu mi się nie podoba ( na zewnątrz i wewnątrz)
|
Mam podobne przemyślenia z tą różnicą, że chcę dać szansę mocniejszemu silnikowi Mazdy (który ma się pojawić za miesiąc/dwa), a Ceed mniej podoba mi się tylko z zewnątrz, więc aż tak kategorycznie go nie skreślam.
Cytat:
|
hmm rezygnować w ogóle z zakupu Focusa bo nie ma wielowahacza? To ja bym wtedy wziął go w kombi i miał wielowahacz. Chyba lepiej mieć Focusa niż go w ogóle nie mieć ;-) Czy aż tak kombii odstrasza że wszyscy się upierają na hatchback? ;-)
|
Ja swoją "sytuację" wyjaśniłem wyżej. W garażu trzymam jeszcze motocykl i nie zmieszczę tam nic dłuższego niż hatchbacka (który też mieści się na styk). W innym przypadku może bym i rozważył taką opcję, bo Focus w nadwoziu kombi nadal wygląda atrakcyjnie, te 20-30cm więcej nie powinno być wielkim problemem podczas manewrów na mieście, a zawsze lepiej mieć większy bagażnik niż mniejszy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koledzy wyżej już wyjaśniki - Scala to taka napompowana Fabia, a nie pełnoprawny kompakt. Wąskie to, gorzej wygłuszone, także na belce, a cenowo wychodzi praktycznie identycznie co Focus. Wyglądem z zewnątrz też nie powala - już zdecydowanie bardziej wolałbym Ceeda.
Cytat:
|
No kwota praktycznie na ST - może w tym kierunku trza iść ...
|
I w tym zamierzam, jeśli cena ST się potwierdzi, a wydech nie okaże się przesadnie głośny. Jeśli mam kupować trzycylindrowego, doposażonego prawie pod dach ST-Line z belką z tyłu, to może warto nieco dołożyć i mieć jeszcze lepsze wyposażenie oraz prawie 300KM z wielowahaczem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Jedyna różnica jest taka, że dealer dalej widzi łopatki i nie musiał ich domawiać.
Dodatkowo wykonał telefon do Ford Polska i dostał potwierdzenie, że łopatki nie wypadną z 2019.75.
|
Czyli mają tam ogromny burdel, skoro specyfikacja mówi jedno, a importer drugie. Ciekawe czym ostatecznie różniła się będzie wersja 2019.75
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Najlepiej chyba z zamówieniem poczekać na nowy cennik i mieć wszystko ładnie wyszczególnione na specyfikacji dołączonej do umowy, niż wydawać ok. 100 tysięcy na kota w worku...