A to nie jest tak, że Active to takie "podniesione kombi"? Można mieć Focusa HB Active?
Cytat:
|
Mi mówili że się opóźnia i dopiero po wakacjach.
|
Mi już w tej chwili wszystko jedno, samochód "kupuję" praktycznie od października 2018. Jeśli Ceed nie przekona mnie swoim wyglądem, a Focus ST okaże się zbyt głośny/drogi, to ostatnia nadzieja pozostanie w Maździe. Innych świeżych kompaktów na rynku nie ma, a na nowe VAGi i 308 nie mogę czekać. Szkoda, że ogranicza mnie garaż i nie prowadzę DG, bo z ciekawości wszedłem na stronę Alfy (zaintrygowały mnie wpisy fuji) i Giulia w wersji Business faktycznie jest mega kusząca (świetny wygląd, wykonanie środka, osiągi silnika, do tego mocne skrętne xenony ze spryskiwaczami - nic tylko brać).
Cytat:
|
A jeżeli jeszcze chodzi o porównania z Fabiom, to w niej jest nieco większy bagażnik i nieco więcej miejsca w środku niż w Maździe 3...
|
Na miejscu aż tak mi nie zależy. Wystarczy mi, że to dalej proste, tanie (przynajmniej w produkcji), nieco napompowane auto klasy B. Oglądałem wczoraj test na Ausfahrt.tv i po nim nowa Scala kompletnie mnie odrzuca. Mało atrakcyjny/agresywny wygląd z zewnątrz, przeciętne materiały w środku, słabe wyciszenie, przeciętnie wykończony bagażnik i ogromny uskok po złożeniu tylnych siedzeń - słabo to wszystko wygląda w nowym aucie z 2019 roku. Już tysiąc razy bardziej wolałbym nowego Ceeda...