Cytat:
|
Wiadomość, że do 1.5 EB A8 dostanę wielowahacz przyjąłem jako wartość dodaną, że może być tylko lepiej.
|
Widzisz... Tu się różnimy...
Ok. miesiąc temu jeździłem Proceedem GT z wielowahaczem na 18-calowych felgach. Było nieco twardo, ale na pewno nie niekomfortowo. Gdyby nie hałas wydechu, na pewno zamówiłbym Kię.
Tydzień później odbyłem jazdę Focusem (skoro nie Kia "bo za głośna", to trzeba było szukać wśród innych marek). Do testów dostępny był tylko 1.0 125KM z belką, ale na 17-calowych felgach. Znów... Było nieco twardo, ale na pewno nie niekomfortowo. Nie pokuszę się do porównania z zawieszeniem w Proceedzie, moim zdaniem było bardzo podobnie.
Zamówiłem więc Focusa 1.5 182KM z wielowahaczem i 18-calowymi felgami (większe felgi były wymogiem przy adaptacyjnych LEDach, niższy profil opony miało rekompensować "lepsze" zawieszenie niż to, którym jeździłem). Nie zdecydowałem się nawet na CCD, bo skoro Kia go nie miała i było OK, to w Focusie słynącym z dobrych zawieszeń tym bardziej powinno być dobrze. Po ok. 3 tygodniach dowiedziałem się, że dostanę większe koła z belką. W moim przypadku mogłoby być więc tylko gorzej (niż na jeździe testowej)...
Poza tym jak już napisałem... Ponad 100 tysięcy za 3-cylindrowego kompakta z plastikowym (podobno po jakimś czasie lekko trzeszczącym) wnętrzem i belką z tyłu to lekkie przegięcie. Wcześniej nieco surowy i mało atrakcyjny wizualnie środek rekompensowały inne, moim zdaniem dużo ważniejsze z punktu widzenia kierowcy zalety Focusa (silnik, światła, zawieszenie).
Teraz dowiaduję się, że 3-cylindrowy silnik drży po odłączeniu jednego cylindra, adaptacyjne światła oślepiają a legendarne zawieszenie zostaje zastąpione belką, czyli rozwiązaniem stosowanym u większości konkurencji. Przy tym wszystkim rośnie cena, bo ktoś wspomniał o nieznacznych podwyżkach. Słabo...