Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 13-04-2019, 19:30   #550
lookmal
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Focus Mk4
Silnik: 1.0 125KM (zmierzone 130KM i 210 Nm)
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przecież już dziesięć lat jest to na rynku...

Mnie nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie - teraz musiałem się tej wygody oduczyć.
No może i 10 lat - ja mam dopiero od pół roku EASY FUEL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Natomiast co do wrażeń Mk4?
Jako posiadacz przez 7 lat Mk2 - muszę powiedzieć, że w końcu udało się Fordowi wygłuszyć Focusa. "Dwójka" jeśli chodzi o wyciszenie była tragiczna. Mk2 jeździła moja żona, ja śmigałem klekotem - Mercedesem W203. Teraz zamiana - żona ujeżdża "klasyka" ja męczę "litrówkę". Focus jest cichszy od 15 letniego Mercedesa - przynajmniej jak nie wieje. Przy silnym wietrze powyżej 120 km/h pojawia się szum - choć nie jest źle. Jest ciszej niż w MK3 i znaaaaaaaacznie ciszej niż w 1.6 Ti-VCT (mimo, że Mk2 wylepiłem matami głuszącymi od dachu po podłogę). Oczywiście W203 przy szybkościach powyżej 140 km/h nadal ma cichszy opływ powietrza - tam szum pojawia się około 160 km/h ale wyciszenie od silnika i od kół jest w Focusie bardzo dobre.
A wady? Wpisałem w wątku wady/choroby wieku....

Ostatnio edytowane przez lookmal ; 13-04-2019 o 19:31 Powód: korekta
lookmal jest offline   Odpowiedź z Cytatem