Cytat:
|
Ale z tym "opłaceniem" dziennikarzy to bym nie przesadzał.
|
Dlatego "opłaceni" znalazło się w cudzysłowie. Ja do wszystkich testów (a już głównie tych odbywających się na południu Europy) podchodzę z dużą rezerwą. Może redaktorzy czasem coś "postękają", ale za bardzo żadnego auta na pewno zjechać nie mogą, bo już na kolejne "darmowe wczasy" zaproszenia raczej nie dostaną. A przecież każdy chciałby się pościgać na torze pod Barceloną (Kia) albo na początku wiosny odwiedzić słoneczną Chorwację (Skoda; chociaż w tym roku pogoda nie dopisała)...
Jeśli belka jest przynajmniej tak samo dobra co wielowahacz, to dlaczego nie ma jej w nadwoziu kombi albo wersji Active czy ST? Dlaczego nie ma jej w Mondeo i wielu innych, większych autach? No właśnie... Bo to rozwiązanie przede wszystkim proste i tanie, które jeszcze do niedawna montowane było głównie w słabiutkich autkach miejskich, a za sprawą wszechobecnych cięć zaczyna trafiać do coraz większych i mocniejszych modeli.
Ja tego "nie kupuję" i Focus w nowej specyfikacji przestał być po prostu dla mnie atrakcyjny. Trzycylindrowy silniczek, plastikowy środek, belka z tyłu. Za dużo tych kompromisów, zwłaszcza przy cenie przekraczającej 100 tysięcy...
Poczekam na cennik wersji ST, a jeśli okaże się że znajdujące się w nim kwoty będą z kosmosu (a na to za sprawą wyższej akcyzy niestety się zanosi) to niestety przyjdzie mi pożegnać się z Fordem (o ile można tak powiedzieć, skoro "znajomość" skończyła się ledwie na złożeniu zamówienia) i poszukać czegoś wśród innych marek.