View Single Post
Stary 14-04-2019, 18:48   #304
potraff
ford::advanced

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał vegeciak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak jak Twoich, zachwalających ledwie litrową, 125-konną, niemal "przyklejoną do drogi" rakietę.
Pozwól, że się nie zgodzę. I to Ty nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi.
Ja nie twierdzę, że Ford zachował się wprowadzając te zmiany fer. Nie, bardzo nie fajnie się zachował. Ale narzekanie nic nie da, no chyba, że chcesz teraz wszystkim, którzy myślą o jego kupnie, chcesz go zniechęcać.

Ja tylko stwierdzam, że ta BELKA nie jest taka zła.
Jeździłem wcześniej pięć lat mondeo mkIV, który ma wielowahacz, z racji wieku, przebiegu postanowiłem zmienić na mniejsze, ale nowe auto. Moim pierwszą myślą, pod żonę był Citroen Cactus, jednak kwestia w jaki sposób PSA załatwia sprawę pasków w silniku PureTech, zniechęcił mnie do tego silnika.
I potem zaczęło się liczenie funduszy i oglądanie aut. I wcale nie Ford . Był i30 długo faworytem. Ale do czasu zanim się przejechałem Focusem mk4 i potem wspólnie oglądając z żoną kilka aut (Hyundai i30, Elantra, Astra V, Berlingo/Combo, C4 SpaceTourier, Kia Sportage i Focus mk4) to Focus stał się celem.

Ja nie będę i nigdzie nie pisałem, że belka jest lepsza od wielowahacza, ja, oraz kilku innych forumowiczów tylko stwierdziłem, że nie jest, nie widać wielkiej różnicy między nowym Focusem mk4 z belką, a np mk3 z wielowahaczem.

Ja napisałem, że zamiast się cały czas skarżyć na to haniebne wprowadzenie cennika, albo się trzeba z nim pogodzić, ba ja bym walczył o jakiś rabat, dorzucenie czegoś w zamian za zmianę w stosunku do zamawianego auta, albo po prostu zrezygnować.

Ty w swoim poście zarzuciłeś mi, że ja łykam obecną linię prowadzoną przez Forda wyjaśnień wprowadzenia tańszego zawieszenia. Nie nie łykam. Nie czytam obecnie artykułów, ja po postu się cieszę z jazdy nowym autem.
Mnie nie interesuje jazda rajdowa, ostro branie każdego zakrętu itp. Ja chciałem małe auto, klasy kompakt ze sporym wnętrzem. Ja nie macam, nie szarpię plastików w środku auta, nie oczekuję od auta za 75 tys złotych, że będzie wszędzie skóra itp.
Ja mogę porównać do tych kilku aut, z których miałem do czynienia na jeździe próbnej. I z tych aut, wcale Focus nie wygląda najgorzej.
Ale to moje zdanie. Rób co chcesz, to Twój czas, możesz teraz walczyć, pisać co chcesz o nowym Focusie, możesz kupować co chcesz, to Twoje pieniądze, Twój czas.

A ja robię kolejne kilometry i jestem po prostu zadowolony z auta.
Pozdrawiam i trzymaj się.

Już nie będę wchodził do tego tematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem