Cytat:
|
Ile razy można pisać,nie musisz robić przgladu w aso ,aby utrzymac gwarancje,juz nie raz to przerabiałem.
|
Jasne, że nie musisz robić przeglądów gwarancyjnych w ASO, tylko pytanie ile warsztatów robi przeglądy zgodnie ze specyfikacją producenta, by tę gwarancję utrzymać? czy taki warsztat weźmie odpowiedzialność na siebie w sytuacji, gdy ASO np. podważy jakość wykonanej usługi i odmówi jakiejś naprawy gwarancyjnej? i czy cena w takim warsztacie jest wyraźnie niższa niż w ASO?
Bump:
Cytat:
ale nasuwa mi się pytanie. Co obejmuje ta gwarancja? Sprzedającemu mi samochód powiedzieli, że obejmuje wszystko prócz części tzw eksploatacyjnych np. klocki hamulcowe, filtry. żarówki itd itp.
Nie chce mi się płacić 1300 zł za przegląd, a gdy coś nawali to mi powiedzą, że akurat tego gwarancja nie obejmuje. Jestem w kropce bo ewentualny termin przeglądu się zbliża. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Twoja gwarancja kolego to chyba Ford Protect, który można wykupić po okresie podstawowej 2 letniej gwarancji. Nie jest to zła gwarancja ale na pewno nie taka jak podstawowa i nie obejmuje części eksploatacyjnych. Wygooogluj sobie w wyszukiwarce warunki i szczegóły tej ochrony.
Bump:
Cytat:
|
Słyszałem i czytałem o tym, ale gdzie mogę zrobić taki przegląd aby nie stracić gwarancji. W każdym zarejestrowanym (prowadzącym legalną działalność gospodarczą ) warsztacie?
|
Z całą pewnością nie w każdym warsztacie.