Cytat:
|
Zastanawiam się natomiast nad:
- oknem dachowym. W takiej konfiguracji w wersji HB znikają relingi co nie jest problemem, choć żona woli wizualnie z relingami. Na forum przeczytałem jednak, że jest głośniej w aucie co już mi za bardzo nie odpowiada.
|
Ja też chciałem zamówić to okno, ale mam 190 cm i nie byłem pewny czy nie będę siedział w tym oknie (jak wiadomo okna obniżają dach). Puki co Zachar jeszcze nie testował tego samochodu, wiec nie było testu dwumetrowca. Chyba że ktoś widział jakiś test z wysokim kierowcą i oknem?
Cytat:
Tylne drzwi nie są już keyless, oraz to na co pewnie czekało wiele osób - poprawiony keyless - czyli kluczyć z trybem "sleep mode" który polega na tym, że gdy kluczyk jest nieruchomy to nie wysyła sygnału. Na zachodzie twierdzą, że od czerwca trafia do Focusa, a Fiesta już go dostała https://www.driving.co.uk/news/ford-...ss-car-thefts/ Posiadacze "zwykłych" kluczyków będą mogli zakupić nowe.
|
Czyli produkcja od 6 maja (2019.75) jeszcze się na to nie załapie? Poza tym to i tak nie jest zabezpieczenie. Jeśli ktoś wysiada z samochodu i idzie do Biedronki to cały czas się rusza. Jedynym sensownym zabezpieczeniem wydaje się dodatkowy immobilizer np.
http://expero.com.pl/product/omega-immo/
Cytat:
|
Jeszcze kwestia bagażnika. W wersji podstawowej Active ma zestaw naprawczy, chcę nawigację więc biorę Business, więc automatycznie dostaję koło dojazdowe zmniejszające bagażnik. Pomyślałem, że dokupię podwójne dno, a cały wkład wraz z kołem wywalę gdy będę potrzebował większy bagażnik, ale teraz piszą, że podwójnego dna nie będzie ...
|
Dopytaj u sprzedawcy. Podwójna podłoga jest w brytyjskim cenniku a on jest już po zmianach (datowany na 1 kwietnia) ale być może zapomnieli usunąć. Ale koło możesz zawsze wyrzucić, nie potrzeba Ci do tego podwójnej podłogi.
Cytat:
Sporo dyskusji (przeczytałem cały wątek) jest o wprowadzeniu belki (akurat wersji Active to nie dotyczy), a jeden z recenzentów napisał tak:
"Although it’s not an inherently bad set-up, cars on the basic suspension have the same issues as most cars on a torsion beam, namely a bouncier, less sophisticated ride quality and reduction of body control at higher speeds." https://www.evo.co.uk/ford/focus-hat...o-its/page/0/3
Wracając do wersji Active - ze względu na inne zawieszenie w porównaniu do innych wersji na dziurawych drogach zachowuje się podobno trochę bardziej nerwowo (info z recenzji - nie mam linka pod ręką).
|
No to normalne. Skoro obniżona ST-Line nieco lepiej zachowuje się w zakrętach to podwyższone Active będzie nieco gorzej (na pewno będzie trochę bardziej się wychylać). Prześwit jest 163 mm. Czyli nawet więcej niż mają niektóre SUVy - Volkswagen T-ROC ma 161 mm. Więc cudów nie będzie.
Z forum pod artykułem dowiadujemy się, że analogiczne "poprawki" wprowadzono właśnie w Astrze i Tipo, czyli Ford trzyma rękę na pulsie...
Cytat:
|
Dopytaj czy w Active na pewno znikają wtedy relingi, nie jestem pewny.
|
Według brytyjskiego cennika z wersji HB z oknem wypadają.