View Single Post
Stary 16-04-2019, 15:14   #349
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał tryhp3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ktoś tu miał taki pokrowiec i nie działał.
Cytat:
Napisał potraff Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam. Podchodząc z kluczykami w nim, auto się otwiera.
Walizka może i jest czuła, ale nie bez powodu, nawet jak kluczyk leży bez pokrowca, to trzeba się nieźle taką walizką naszukać, żeby odczytać ten słaby sygnał.
I mówimy o kluczyku który leży jakieś 4-5 metrów od okna/drzwi wejściowych.
Ja swój nawet testowałem taką "walizką" i nic.
(znajomy policjant pracował przy sprawie kradzieży samochodów i miałem okazję chwilę się pobawić).
Obstawiam, że te urządzenia zapewne i tak podlegają ewolucji, więc kto wie:
może najnowsze zabawki są o wiele lepsze a przecież nie ma na tych urządzeniach loga producenta i nazwy modelu,
a ja nie ma nawet jak ogarnąć, którym ja się bawiłem a jakie obecnie są na "rynku".

Tak czy inaczej, mój pokrowiec nie przepuszcza nic.
Ani przyciski, ani keyless.
Próbowaliśmy nawet stać zaraz przy samochodzie (z walizką, odniornikiem i kluczykiem w pokrowcu) i auto nie zareagowało.
Jak tylko otworzyłem pokrowiec, tak niezależnie gdzie byłem z kluczykiem (i walizką), auto "stało otworem".
Swoje dwa pokrowce kupowałem na aliexpress (jeden na kluczyk codziennego użytku, drugi na zapasowy który leży gdzieś w szufladzie).

Walizki oczywiście nie mam, ale jak będę w domu to mogę podrzucić nagranie, że swojego auta nie otworzę mając kluczyk w pokrowcu.
W pracy pokrowca nie mam, kiedyś nosiłem, teraz uznałem, że pod pracą to niech sobie kradną.
Kamery w pracy chodzą 24 na dobę, więc będzie dowód do ubezpieczyciela, pod domem niestety nie mam trybu nocnego,
więc wraz ze zmierzchem, kamery są po prostu offline (to się niedługo zmieni, bo czekam aż mi moduł dojdzie aby dołożyć do kamer)

Cytat:
Napisał tryhp3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A są jakieś statystyki?
Podejrzewam, że trzeba by poszukać (na Polskę, bo co Cię przecież UK interesuje).
W UK kradzieże na walizkę to wieczory/noc.
Włamania rzadziej, bo ludzie na wieczór zamykają domy.
W dzień często stoją otwarte (łapiesz za klamkę i wchodzisz).
Takie "zaufanie społeczne".

Ostatnio edytowane przez edmun ; 16-04-2019 o 15:23
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem