View Single Post
Stary 16-04-2019, 17:27   #355
forger
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: Focus Active HB
Silnik: 1.5 EB 150KM M6
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał tryhp3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja też chciałem zamówić to okno, ale mam 190 cm i nie byłem pewny czy nie będę siedział w tym oknie (jak wiadomo okna obniżają dach).

Czyli produkcja od 6 maja (2019.75) jeszcze się na to nie załapie? Poza tym to i tak nie jest zabezpieczenie. Jeśli ktoś wysiada z samochodu i idzie do Biedronki to cały czas się rusza. Jedynym sensownym zabezpieczeniem wydaje się dodatkowy immobilizer np. http://expero.com.pl/product/omega-immo/

Dopytaj u sprzedawcy. Podwójna podłoga jest w brytyjskim cenniku a on jest już po zmianach (datowany na 1 kwietnia) ale być może zapomnieli usunąć. Ale koło możesz zawsze wyrzucić, nie potrzeba Ci do tego podwójnej podłogi.

No to normalne. Skoro obniżona ST-Line nieco lepiej zachowuje się w zakrętach to podwyższone Active będzie nieco gorzej (na pewno będzie trochę bardziej się wychylać). Prześwit jest 163 mm. Czyli nawet więcej niż mają niektóre SUVy - Volkswagen T-ROC ma 161 mm. Więc cudów nie będzie.

Ilość miejsca od siedziska do sufitu normalnie jest 98,7 cm, a z oknem dachowym 95,1 cm.

Nowe kluczyki powinny być Focusach produkowanych od maja.

Właśnie liczę na możliwość wywalenia wszystkiego (koła z wkładką) i jak rozumiem jest wtedy bokami płasko i można położyć wtedy na gołym metalu podłogę ? Co do podwójnego dna, to bałagan jest w katalogach. Do tego dochodzą różnice między opcjami w zależności od kraju. Przykład: w Polsce klima auto niedostępna poza pakietem w Active.

Z tymi prześwitami to czasem trzeba się wczytywać czy dotyczą samochodu obciążonego czy nie. W Active HB jest 16,3 cm nieobciążony i 14,1 cm obciążony. W kombi 16,3 cm/14,9 cm - pewnie twardsze zawieszenie ? Cudów nie będzie, dramatu z pewnością też nie. Tak jak piszą różnice odczuwalne są raczej na nierównościach, a mniejsze w zakręcie.
forger jest offline   Odpowiedź z Cytatem