View Single Post
Stary 17-04-2019, 15:02   #383
vegeciak
ford::advanced

Model: a
Silnik: a
Rocznik: a
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał colin23 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tym bardziej że czekam na ostateczny rabat od Kia na model Ceed GT.
Na początku roku konfigurowałem Ceeda GT z manualną skrzynią biegów. Dobrałem chyba tylko lakier metalik i pakiet z nawigacją. Cennikowo wychodziło jakieś 106 tysięcy, po najwyższym rabacie 101600 (nie prowadzę DG i nie mam żadnej Kii).

Świetny silnik, super design oraz wykonanie środka, całkiem atrakcyjny wygląd z zewnątrz, wygodne fotele, duży bagażnik, wielowahacz (w Kii standard chyba we wszystkich wersjach) - miałem zamawiać w ciemno. Ostatecznie postanowiłem jednak poczekać na jazdy testowe i nie żałuję - jechałem Proceedem GT i wydech jest tam tak głośny, że moim zdaniem nie da się wytrzymać w aucie dłużej niż pół godziny. Po jeździe testowej autentycznie wysiadłem z lekkim bólem głowy.

Także jeśli napalasz się na Ceeda GT, to zanim zaczniesz negocjacje - przejedź się Proceedem GT i zobacz, czy odpowiada Ci praca wydechu (i nie na spokojnej trasie, ale także podczas jazdy po mieście ze zmiennymi obrotami). Nawet w komentarzach pod testem Zachara pojawiają się wpisy, że jest masakrycznie głośny (co ciekawe w części technicznej nie ma zmierzonego poziomu hałasu przy poszczególnych prędkościach - czyżby celowo?). Co do pracy zawieszenia i właściwości jezdnych... Trzymania na drodze nie ocenię, ale w kwestii komfortu porównałbym go do Focusa z belką na 17-calowych felgach - twardo, ale nie niekomfortowo (Ceed GT ma osiemnastki).

Ostatnio edytowane przez vegeciak ; 17-04-2019 o 15:06
vegeciak jest offline   Odpowiedź z Cytatem