View Single Post
Stary 20-04-2019, 13:12   #447
potraff
ford::advanced

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał tryhp3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w nowej Corolli w wersji Hatchback jest mniejszy rozstaw od wersji sedan i kombi z automatu ciasno z tyłu i bagażnik słaby.
Czyli jednak powtórzenie tendencji ze zmniejszaniem auta, choć może przez Camry? (via Mondeo mkIV a V)
Cytat:
Napisał vegeciak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nowa jest już na nowej płycie i podobno prowadzi się zdecydowanie lepiej.
Wiem, dlatego zaznaczałem, o którą chodzi. Jak ja kupowałem auto, o nowej Corolli nie było mowy, zresztą, ja chciałem auto odebrać max do kwietnia. Zresztą jeśli chodzi o sedana, to bardziej bym uderzał w Elantrę, choć jeszcze w zeszłym roku o Astrze IV i Focusie mk3 myślałem.
A Auris (czyli hatback), miał być brany pod uwagę, w ramach mniejszego budżetu.
Cytat:
Napisał vegeciak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z zamówienia Focusa zrezygnowałem z kilku powodów, a nie wyłącznie dlatego że wypadł wielowahacz - on tylko przelał czarę goryczy
Wiem i rozumiem.
Ja tylko wspomniałem, że w schodzącej Corolli mi właśnie ergonomia kokpitu nie pasowała, siedzenia też. Niby dopóki koło domu jeździłem nią, było ok (mondeo np był u mechanika, a ja musiałem z dzieckiem do Katowic pojechać). Natomiast pierwsza dłuższa wycieczka, nawet nie jakaś bardzo długa, bo ok 70km, spowodowała, min to, że zaczęliśmy z żoną myśleć o nowym aucie, pod wakacje.
Ale skoro nowa Corolla jest poprawiona, to ciekawy jestem porównania min do Focusa mk4.
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem