Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana radia 6000CD --> Sony
View Single Post
Stary 23-04-2019, 15:12   #375
Komorowscy
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Mondzio
Silnik: 2,0
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Jakie radio SONY do mondeo mk4

Cytat:
Napisał RoniN_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dolaczam sie do pytania. Bo co smieszne, na starym radiu jak zparuje telefon i 6000cd, nastepnie zmienie radio na sony, to telefon dziala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znalazlem cos takiego:
https://willtaylor.org/update-ford-audio-bluetooth/
Jednak ja nie mam USB, a wydaje mi sie ze wgranie tego na CD nic nie da. Jednak znalazlem jeszcze adapter, ktory umozliwia sluchanie muzyki z pendrive za pomoca jacka. Ciekawe czy mozna bedzie tez aktualizowac radio sony.

Ten wątek rozwinął się akurat w kierunku aktualizacji RADIA SONY... natomiast powyższy link dotyczy aktualizacji ale... modułu BT Forda a nie radia Sony (i niewątpliwie każdy, który się aktualizuje ma takie USB)

Cytat:
Napisał peteypee Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ucds. Idsem tez chyba sie da to zrobić. Ku przypomnieniu...zawsze istnieje możliwość uwalenia radia, choc mnie sie to nie zdarzyło to podobno były przypadki.
To prawda - popsuć łatwo (prawdopodobnie nieodwracalnie - no ale mogę się mylić).
Spotkałem się z taką sytuacją - mój klient po aktualizacji Sonego - (robił to gdzieś na południu Polski) podczas odsłuchu muzyki z modułu (niezależnie czy poprzez BT czy USB) niby wszystko działało - ale dźwięk był przytłumiony i tak naprawdę nie dało się tego słuchać.
Po wymianie radia na inny egzemplarz - na tej samej wiązce, module etc. - usterka ustąpiła.
Komorowscy jest offline   Odpowiedź z Cytatem