Cytat:
|
Po co takie szerokie? Nie wiem.
|
Szerkość auta to aktualnie często wyznacznik przynależności do klasy. Taka Skoda Rapid, Scala - dłuższa jak nie jeden kompakt a na szerokość poziom auta miejskiego. Podobnie było z Superb 2. Węższe aut są rzeczywiście wygodniejsza dla tak zwanych "zimnych łokci" - mnie np. przeszkadza jak obijam się łokciem z pasażerem obok. Nie mówiąc już o tym, że brakuje miejsca aby równocześńie i kierowca i pasażer mogli trzymać ręce na podłokietniku. Gdyby Mondeo było węższe to bym go nie kupił - chociaż długość rzeczywiście nie do miasta. Dlatego SUVY dominują - ale zwróćcie uwagę na fakt, że SUVY kompaktowe są krótsze niż klasa śednia, ale jednak szersze niż kompakty - oferując porównywalną przestrzeń wewnątrz
Bump:
Cytat:
|
Piękna ta Camry i ta moc....[emoji2961]
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
|
I to ograniczenie do 180 km/h - po co jeździć szybciej
Bump:
Cytat:
|
W porównaniu z zachodnią Europą, w Polsce ewidentnie widać "przerost" samochodów. We Francji w mieście przeważa segment B zgodnie z przeznaczeniem, u nas mało kto schodzi poniżej C, Ciekawe zjawisko.
|
Bo tam auto B w mieście to drugie auto w rodzinie. A u nas większość rodzin stać na jedno auto i dlatego jeżdżą kompromisem w postaci kompakt, a SUV kompakltowy to szczyt marzeń, gdyż łączy przestrzeń klasy średniej z rozmiarem umożłiwiającym w miarę bezproblemowe poruszanie się po zatłoczonym mieście.
Mam 2 auta (klasa B i D) i rodziną w cztery osoby do miasta jeździmy B. Z trudem udaje mi się zaparkować tym autem (a jest to Micra) - nie wyobrażam sobie co zrobiłbym z Mondeo.