View Single Post
Stary 27-04-2019, 18:37   #33
neoulisses
ford::beginner

Imię: KRZYSZTOF
Model: FORD MONDEO FUSION MK5 240KM
Silnik: 2.0 ECOBOOST 240KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Adaptacja/Aktualizacja Softu Skrzyni Automatycznej

Cytat:
Napisał jermo22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Adaptacja zgodnie z instrukcją na stronie 32: https://d2q1ebiag300ih.cloudfront.ne...f?v=1485192547

Instrukcja adaptacji skrzyni biegów 6f35:
- musimy znaleźć długi odcinek drogi 600-1000m:
- skrzynia i silnik muszą być rozgrzane,
- resetujemy wartości skrzyni forscan em (klucz -> clear transmission adaptive tables,
- rozpędzamy powoli samochód do 80km/h, biegi będą się zmieniać przy około 2000-2500obr/min i może szarpać,
- później zwalniając powoli zatrzymujemy się,
- czekamy kilka- kilkanaście sekund,
- powtarzamy rozpędzanie do 80km/h i zatrzymanie na kilka- kilkanaście sekund,
- następnie rozpędzamy się do 40km/h, puszczamy pedał gazu, zmieniamy z D na S, samochód zwalnia do 16km/h i powtarzamy ponownie.

Po zmianie oleju miałem delikatne szarpnięcie z 2 na 3 bieg, obecnie jest to nie odczuwalne, jednak delikatnie przeciąga.
Witam.Czy adaptację skrzyni robiłeś sam czy ktoś Ci robił?Masz ten sam model auta co ja ,tylko że nie posiadam AWD.I jeszcze jedno pytanie?Czy przed adaptacją i wymianą oleju biegi Ci płynnie się przełączały.Dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam.

Bump:

Bump: Witam.Czy możecie koledzy polecić kogoś z województwa opolskiego ,dolnośląskiego który wymieni mi olej w skrzyni,skasuje forscanem adaptację i przeprowadzi nową.Z góry dziękuję za odpowiedz.

Ostatnio edytowane przez neoulisses ; 27-04-2019 o 19:07
neoulisses jest offline   Odpowiedź z Cytatem