Witam Panowie ponownie po dłuższej przerwie ale wiadomo święta a teraz miałem wesele i jakoś brakowało czasu...
Co do problemu niestety nadal nie został rozwiązany.
Aku podmieniane ale bez rezultatów.
Co do interfejsu to Kolego mam ELM327 z przełącznikiem HS/MS niby do forda...
Kilku elektryków samochodowych, do których dzwoniłem, twierdzi że problem jest z instalacją i że gdzieś jest przerwa i trzeb miernikiem przedzwonić szynę CAN... Rozebrałem więc wiązkę główną PCM - skrzynka bezpieczników w komorze i fragment około silnika i instalacja wygląd na idealną. Przewody przedzwonione miernikiem i jest przejście pomięcy pinami A3, A4 w kości C418 w PCM a licznikiem i gniazdem OBD a mimo to błąd komunikacji IC 1900-E0 jest...
Sterownik silnika i zegary zawiezione do elektronika, który sprawdził czy oba podzespoły żyją. I tak z PCM jest komunikacja i twierdzi, że na 100% jest sprawny.
Natomiast po zczytaniu wsadu z licznika gość twierdzi, że nie podoba mu się zawartość wsadu -> tak jakby brakowało początku...
Porównał HEXa z kopiami które posiada i mówi, że się różnią ale nie jest pewien czy tak może być.. Gość ma licznik do focusa II ale podobno z uboższej wersji i kopia z mojego licznika nie mieści się w pamięci tego który ma. Czy jest jakoś w stanie stwierdzić że wsad jest rzeczywiście uszkodzony??
Szukam obecnie licznika na wymianę (ewentualnie przymierzam się do zamiany na polift -> jak w temacie
https://forum.fordclubpolska.org/sho...=150797&page=1 tylko pytanie czy to ma sens?
Czy ewentualna zmiana ROM na nowszy w liczniku nie pomoże?
Proszę o odp kogoś kto może wiedzieć coś w podobnej materii. Dziękuję