View Single Post
Stary 29-04-2019, 13:30   #8
CARISMA
ford::advanced

Imię: Darek
Model: KUGA ST-LINE AWD
Silnik: 2.0 TDCI DW10F 180 KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: ślizga się sprzęgło po wymianie skrzyni

....mechanior twierdzi, że zawsze tak robi i nie ma problemu, nawet jeden na placu robił w tamtym tygodniu, przejechałem się nim i tam jest dobrze....
....Jak spytałem czy może tarczę sprzęgła włożył odwotnie, to sam zdrefił, wpierw zaprzeczył , że nie dałoby się złożyć, potem być może odwrotnie złożył bo miał kilka telefonów....
....PYTANIE za 100 pkt.: czy jeśli odwrotnie włożymy tarczę to może być takowy afekt?

Bump:
Cytat:
Napisał Zbyniu123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszystkie skrzynie manualne w tym silniku sa takie same, tak samo volvo i peugeot jeden diabel juz nie raz zmienialem i wszystko bylo ok.
Problem u ciebie lezy gdzie indziej, a mianowicie w fordzie jest sprzeglo samo nastawne tzn docisk sie przestawia w miare zuzywania sie tarczy zeby pedal byl caly czas w jednym miejscu, a przy rozebraniu tego docisk trzeba wyciagnac i go "cofnac" specjalnym narzedziem, ja takiego nie posiadam i uzywam prasy do lozys.
Poprostu mechanik tego nie zrobil i docisk nie dziala tak jak trzeba.

Sent from my F8331 using Tapatalk
Ok, ale tarcza z dociskiem poszła ta sama, wymiana była skrzyni, czy w takim wypadku też trzeba cofać docisk?
CARISMA jest offline   Odpowiedź z Cytatem