View Single Post
Stary 29-04-2019, 15:32   #487
lyro
ford::amateur

Model: x
Silnik: x
Rocznik: 1111
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał tomaslfc14 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzień dobry. Witam wszystkich forumowiczów. Wiem, że prima aprillis już było, ale ford uznał, że w ciągu kilku miesięcy zrobi mi go kilka razy. 22 stycznia podpisałem umowę i zamówiłem sobie Focusa ST-Line 150 km z automatem. Datę odbioru wyznaczono na 25.04. Oczywiście mówiono mi, że "bazując na doświadczeniu" samochód powinien być wcześniej. Mamy 29.04 i, uwaga (!), dodzwoniłem się w końcu na infolinię (mój dealer odpisuje dyrdymoły typu "monitoruję sytuację") i babka w końcu wysiliła się mi coś powiedzieć. Otóż, samochód najwcześniej trafi do produkcji w czerwcu, ale raczej (wciąż nie na pewno!) będzie to... sierpień! Dzisiaj jeszcze natknąłem się na artykuł, że Ford po 6 maja okroi każdą produkowaną wersję, czyli pewnie i mój był "oszukany". Ktoś mądry podpowie co robić? Nie ukrywam, że nowy Focus to moje marzenie od dziecka i właśnie mi je zdeptano i rozważam wycofanie się z umowy.
Focus i dla mnie był marzeniem, ale wyleczyłem się po tym co zrobił Ford.
Zamówiłem Kia ProCeed GT Line i właśnie dzisiaj mój samochód wskoczył do produkcji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
lyro jest offline   Odpowiedź z Cytatem