Cytat:
|
Ktoś mądry podpowie co robić?
|
Nikt Ci niestety nie podpowie, co powinieneś w tej sytuacji zrobić. Odpowiedź zależy głównie od tego, na ile akceptujesz "majowe cięcia".
Jeśli brak wielowahacza (zakładając, że ta zmiana Cię obejmie) albo np. bezkluczykowego dostępu do tylnych drzwi Ci nie przeszkadza i jednocześnie nie widzisz żadnej sensownej alternatywy dla Focusa, to nie ma sensu teraz rezygnować z zamówienia. Dealer zwróci Ci zaliczkę i co z nią zrobisz? Nic...
U mnie niestety brak wielowahacza zdyskwalifikował Focusa (przy zakupie rozważałem nawet CCD, więc "przesiadka" na belkę byłaby sporym minusem - zwłaszcza w przeciętnej "jakości" kompakcie za ponad 100 tysięcy). Zamówienie wycofałem i póki co czekam na rozwój sytuacji (rozważam/rozważałem nawet wersję ST). Inna sprawa, że każdy kolejny dzień coraz bardziej zniechęca mnie do Forda - brak nowego cennika (a mamy prawie maj!), burdel w zamówieniach, niedoinformowani dealerzy, błędy w broszurach, zapowiedź kolejnej specyfikacji 2020 (co przy terminach na wrzesień/październik jest istotne - możliwe, że ponownie "coś" zamówimy a za kilka miesięcy okaże się, że znów to wypada).
Ja coraz bardziej przekonuję się do nowej Corolli, Mazdy 3 albo "powrotu" do Ceeda.