Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem
prawie 2kkm za mną, 1.5 EBoost A8 150KM
co mi przeszkadza:
- brak pamięci ostatenigo trybu jazdy (męcząca zmiana przy kazdy odpaleniu
- konieczność potwierdzenia ilości pasażerów po odpaleniu (wydłuża czas zmiany trybu)
- lag przy zmianie z R na D (wydaje mi się, że lag się pogłębił od czasu zakupu)
- problemy z AA - po tygodniu telefon nie może się połączyć z samochodem (w sumie radze sobie, ale po kilkuset km z AA troche go brakuje)
- nie da się podjechać z otwartymi drzwiami
- brakuje mi doświetlania zakrętów (pewnie było w jakimś pakiecie, moja wina)
- zimny silnik pracuje zauważalnie głośniej
- spalanie po mieście 9.5l, trasa 8.2l - troche rozminięcie z deklaracją producenta
- wyświetlacz statyczny - moim zdaniem za duży, brak możliwości schowania (deska dużo by zyskała bez tego ustrojstwa)
- brak CD (można domówić, nie doczytałem specyfikacji)
Jak na razie to tyle. To nie są znaczące usterki (nie licząc lagu przy zawracaniu - baardzo przeszkadza).
Podsumowując - jak na samochód za 100 000zł brutto to nie ma źle. Wygląda ładnie, agresywnie, Ford ma ładne kolory. Zawieszenie niezłe (z racji kombi i odbioru w kwietniu '19 mam wielowahacz), czasem coś zadudni, ale wygłuszenie środka jest na prawdę solidne i nie ma na co narzekać.
Osobiście jestem zadowolony z zakupu, chociaż gdybym miał wybór 182KM to teraz na pewno był wybrał mocniejszą jednostkę.
Pozdrawiam
|