Temat: [Mondeo 2014- ] dołożenia dodatkowego wygłuszenia
View Single Post
Stary 30-04-2019, 17:06   #19
stary1977mj
ford::average

Imię: max
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2,0 Tdci 180KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: dołożenia dodatkowego wygłuszenia

Cytat:
Napisał Zbyniu123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mondeo piec jest bardzo dobrze wygluszone a twoje prace napewni ci nie pomoga, a wrecz przeciwnie jak ruszysz cala tapicerke to polowe plastikow i zaczepow polamiesz bo sa jednorazowe i zamiast miec cicho bedzie ci wszystko trzeszczalo i tyle.

Sent from my F8331 using Tapatalk
Kolego w swoim życiu wygłuszyłem już chyba z 6 całych aut.Swoje i kolegów.Oczywiście nie liczę ile drzwi typowo pod samo audio.Nigdy nie miałem żadnych problemów z jakimiś połamanymi plastikami.Spinki ,oczywiście są jednorazowe,jak nie masz pojęcia jak je zdemontować a do tego mam specjalny komplet ściągaczy i łapek.Oczywiście zawsze dobrze mieć kilka zapasowych kołków czy spinek.Co do samego wygłuszania jeszcze nikt nie stwierdził ,że robota do d...y bo jest głośniej.Jak wiesz co masz robić,to może być tylko zdecydowanie lepiej.

Dodatkowo prawie każdy próbuje mnie przekonać na siłę że Mondek MK5 jest tak świetnie wygłuszony.Oknie jest źle,ale porównując do innych ayt i to nie koniecznie z tego samego rocznika czy segmentu,są też cichsze auta.
Poniżej link do lekturki . Z niej wynika że nie jest aż tak różowo jak piszecie

https://www.auto-decibel-db.com/index_kmh.html

Ostatnio edytowane przez stary1977mj ; 30-04-2019 o 17:12
stary1977mj jest offline   Odpowiedź z Cytatem