View Single Post
Stary 30-04-2019, 18:24   #529
vegeciak
ford::advanced

Model: a
Silnik: a
Rocznik: a
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał colin23 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja cały czas mam dwa typy: Kia Ceed GT lub Focus. Gdyby Kia dawała rabaty ok.10% to chyba nie byłoby zastanowienia.
Ja Kię Ceed GT w manualu, z lakierem metalik i pakietem z nawigacją mogłem mieć za 101600. Focusa 1.5 182KM w manualu i dodatkami na podobnym poziomie co w Kii skonfigurowałem na 102 tysiące. Ford "wygrał" tylko dlatego, że Kia była stanowczo za głośna (wydech skreślił go tak samo, jak teraz Focusa brak wielowahacza).
Ceed był mocniejszy, zdecydowanie lepiej wyglądał w środku (tunel środkowy, boczki drzwi, fotele), miał więcej miejsca z tyłu, dodatkowe nawiewy i praktyczniejszy bagażnik. Nawet ekran bardziej mi odpowiadał, bo był skierowany w stronę kierowcy i tak nie wystawał nad deską.

Co do brakujących pakietów:
- B&O to żadna strata. Ludzie piszą, że standardowe audio gra przyzwoicie, a dodatkowym plusem jest większy bagażnik.
- Czujniki z przodu fajnie mieć, ale ich brak też w moim przypadku nie dyskwalifikowałby danej sztuki (ważne że jest kamera i czujniki z tyłu).
- Tak samo otwór na narty (ale twierdzę tak może dlatego, że nigdy go nie miałem). Ile kompletów nart tam zmieścisz? 1? 2? Wejdzie w ogóle deska? Wydaje mi się, że na upartego jadąc w 3 osoby zawsze możesz złożyć jeden fotel (kompletu 4 osób z ubraniem zimowym i butami narciarskimi i tak byś nie zmieścił do Focusa). Wygodnie w ogóle jedzie się z nartami nachodzącymi na podłokietnik (od końca bagażnika do tyłu podłokietnika jest chyba ok. 1.5m)?
vegeciak jest offline   Odpowiedź z Cytatem