Dostałem informację, że wersja Active Business nie jest objęta rabatami. Rozważam więc podstawowego Active, ale tu wypada nawigacja i jest SYNC 2.5 zamiast 3. Z tego co się orientuję, tracę obsługę głosową i kolorowy ekran między zegarami. Ekran można mieć w pakiecie Technology. Teraz pytanie czy jak podłącze tel. pod system to działa nawigacja np. google maps i w tym czasie tel. się ładuje, a zarazem mogę korzystać z drugiego USB odtwarzając muzykę z pena ?
Druga informacja dotyczy klimatyzacji automatycznej - w nowym cenniku również jest tylko w pakiecie Comfort.
Inne zmiany. Dostępne fotele AGR. W pakiecie Active Blue dodali ciemną podsufitkę - wolałbym jasną, ale to można przeżyć. Brak opcji podwójnej podłogi.
Sprawdziłem info na temat FordPassConnect
https://www.ford.pl/serwis/uzytkowan...u/fordpass-faq
- eCall jest bezpłatny podczas całej eksploatacji auta.
- "Po dwuletnim bezpłatnym okresie próbnym subskrypcja FordPass Connect na kolejne dwa lata (nie obejmuje usługi danych Wi-Fi) kosztuje 449 PLN z VAT."
- Po dwuletnim bezpłatnym okresie próbnym, jeżeli chcesz kontynuować korzystanie z usług informacji o natężeniu ruchu Live Traffic podnoszących funkcjonalność systemu nawigacji, subskrypcja na kolejne dwa lata kosztuje 290 PLN z VAT.
W sumie całość czyli Active EcoBoost 1.5 HB, M6 z poniższym wyposażeniem została na razie wyceniona na niecałe 115 tys. Rabat 15%.
- Pakiet Comfort,
- Pakiet Technology,
- Pakiet Parking,
- Pakiet Winter,
- Pakiet Active Blue,
- BLISS (Blind Spot + Cross Traffic),
- FordPassConnect,
- Full LED statyczne,
- siedzenia AGR,
- kolor metalizowany Chrome Blue,
- przyciemniane szyby z tyłu.