View Single Post
Stary 02-05-2019, 01:21   #571
vegeciak
ford::advanced

Model: a
Silnik: a
Rocznik: a
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A nie myślałeś o GT-LINE?
Myślałem, ale jest droższa i nie wiem czy jest sens dopłacać (zwłaszcza, jeśli rezygnując z Mazdy 3 czy Focusa ST kieruję się ku bardziej "budżetowemu" wariantowi).

Zwykłego Ceeda Business Line z wspomnianymi dodatkami i silnikiem można mieć za cennikowe 92790. Wersja GT-Line kosztuje już 96790, a różni się tylko kilkoma stylistycznymi detalami. Poza tym BL ma eko-skórę (która mi akurat się podoba), natomiast GT-Line jakąś brzydką, pikowaną, materiałową tapicerkę, której nie można nigdzie zobaczyć na żywo.

Owszem, Ceed nie będzie budził żadnych emocji, z zewnątrz nikt się za nim nie obejrzy, ale od strony czysto praktycznej jest bezkonkurencyjny. Poniżej 90 tysięcy mam 140 koni, 9 sekund do setki, wielowahacz, duży/ustawny bagażnik z regulowaną podłogą, nawiewy na tył, niezłe materiały w środku, sporo miejsca w kabinie i praktycznie wszystko, co jest niezbędne z wyposażenia dodatkowego (LEDy, nawigację z AA, niezłe audio, podłokietnik, czujniki z tyłu, kamerę cofania - brakuje tylko jak powiedziałeś czujników z przodu).

Skoro nic lepszego do 100 tysięcy w tej chwili nie ma, a 30-35 tys. do Mazdy 3 z silnikiem Skyactiv-X albo Focusa ST dokładać nie chcę, to jest to chyba najlepsza (jedyna?) opcja.

Pojeżdżę tym 5-6 lat (akurat tyle, ile trwa gwarancja) i może wymienię na coś budzącego większe emocje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
vegeciak jest offline   Odpowiedź z Cytatem