Cytat:
|
Sluchaj kolegi wyzej i wymieniaj olej co 30tys w dieslu to faktycznie ten samochod Ci posluzy kilka lat i bedzie na zlom silnik i osprzet.
|
A czy to jego zmartwienie Jak go sprzeda np. po 4 letnim lesingu? A dlaczego osprzęt będzie na złom?
Cytat:
|
To dobre jest ludzie wywalaja po 60tys i wiecej na auto po to żeby potem pisać zeby olej wymieniać co 30 tyś albo co 2 lata. I teraz pytanie czy szkoda tych dodatkowych kilku złotych na ten olej co 10-15tyś czy może głęboko wierzymy w to, ze jednak olej powinno się wymieniać co 30tys?
|
Kilku złotych ?-wymiana w ASO to 500 zł Płacą,no nawet 140 tys i co z tego. Mam znajomych co płaca i po 700tyś i zmieniają co 30tyś bo nie maja na to czasu i ochoty wyrzucać pieniędzy w błoto.
Cytat:
|
Long Live ,to zabieg czysto marketingowy,szybciej zniszczy się silnik,szybciej kupisz nowe auto,proste.
|
Dokładnie tak jest,po to są nowe samochody i np gwarancje za które płacimy w czasie lesingu jak ten silnik klęknie to mam wykupiona 5 letnia gwarancję i wymienią na nowy.Nie mam co robić tylko wymieniać olej 3 razy w roku,zamiast raz.Naprawdę wolę to przepić.