Temat: [Mondeo 2014- ] Jaki olej silnikowy 2.0 diesel
View Single Post
Stary 03-05-2019, 16:26   #44
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Wymiana oleju

Cytat:
Napisał Hansolo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ach te gwarancje, leasingi, longilfy , braki czasu . Przy nowym aucie, które i tak pójdzie do Żyda po 3-4 latach można mieć to wszystko w tyłku , ale dla kogoś kto ma kupić to auto wszystko nie jest już takie oczywiste. Dlatego aut poleasingowych wolę się wystrzegać, szczególnie gdy ich użytkownicy mieli mało czasu. Oczywiście są też auta traktowane inaczej niż zaleca producent, ale sprzedają się wśród znajomych , rodziny.
Nigdy w życiu nie sprzedam samochodu rodzinie czy znajomemu.Nawet takiego w którym olej zmieniam co 5yys. I tak obrobią ci dupę jak się zdarzy byle pierdoła.

Cytat:
Napisał Rogallo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sory może sie nie znam, ale jaki to jest problem wymienić olej samemu? Przyznaje, ze z lenistwa sam wymieniałem aktualnie u mechanika ale płaciłęm za to 30zł plus oczywiscie olej i filtr razem nie całe 200zl. Z tym, ze skusiła mnie cena nie chcialo mi sie samemu paprać za te 30zł, ale to był ostatni raz bo mi osioł przelał. Wniosek z tego taki, ze jak sie nie zrobi samemu to sie dobrze nie bedzie miało zrobionego.
Wiesz sam wiele lat jeżdziłęm samochodami za 20-30 tys.zł i sam zmieniałem.A dziś właśnie nie chce mi się myć brudnych rąk i wczołgiwać pod samochód skoro mnie stać na nowy na gwarancji.Ani nie widzę powodu żeby płacić za to dodatkowo nawet 2x230 zł.Ja przejadę 100-150 tys. km i ten silnik wytrzyma jak nie to wsadzą nowy,wiem że dużo osób chciałoby kupić "nowy" 4 -5letni samochód za 1/3 jego wartości ale niestety to ich zmartwienie bo dzis te samochody maja olej zmieniany co 30 kkm i często przebiegi 200-300 tys.Kończy życie silnik,turbina,wtryski skrzynia zawieszenie.Niestety,tak dziś wygląda motoryzacja tylko ludzie nie mogą tego znieść.

Cytat:
Napisał vandik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ASO musi zarabiać nie widzę w tym nic dziwnego. Do ASO jeżdzą ludzie, ktorzy kupuja nowy samochód i ich nic nie obchodzi, płacą ile trzeba i nie interesuje ich nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie.
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem