Cytat:
|
Chaupniczo czujnika cisnienia nie sprawdzisz. Poza wtyczka i okablowaniem. Jedynie podmiana.
Jesli masz wyciek miedzy pompa a silnikiem, to jest mozliwe, ze tu jest wlasnie problem.
Bycmoze, iz wyciek wydaje sie byc maly. Tylko, ze silnik jak sie rozgrzeje to ropa odparowuje.
Mimo wszystko zaczalbym od testu przelewowego wtryskiwaczy.
Juz tak kiedys mialem ( uklad Boscha). Juz zamowilem nowa pompe, bo silnik czasem nie odpalal i pojawial sie blad zbyt niskiego cisnienia. Ale cos mnie tknelo i zrobilem test przelewowy. Jeden wtrysk lal jak krowa na lance.
Bump: jeszcze jedna rzecz przyszla mi do lba.
Wtyczka zaworu dozujacego na pompie i kable trzeba sprawdzic. Jak sie nie myle kable sa zagete i przycisniete jakoms rurka. Od servo bodajze
|
Dzięki za podpowiedzi. Wlałem do zbiornika 2x po 500 ml Liquid Moly Diesel Spulung. Chciałem bezpośredni wprowadzić do układu, ale nie mogłem rozłączyć szybkozłączki, która jest na przewodzie wychodzącym z filtra paliwa, więc nie kombinowałem, żeby jej nie uszkodzić. Dodatkowo 4 buteleczki po 50 ml K2 do czyszczenie wtryskiwaczy. Efekt jest taki, że nie wyświetla mi się już błąd z wysokim ciśnieniem w szynie paliwowej jaki miałem wcześniej lecz:
===PCM DTC P0093:00-2F===
Kod: P0093 - Wykrywanie nieszczelności w układzie paliwowym - duży przeciek
Status:
- DTC obecny w czasie wydania polecenia
- Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC
Moduł: Moduł sterowania pracą silnika (Power Train Chain Control Module).
===PCM DTC P0094:00-2F===
Kod: P0094 - Wykryto nieszczelność w układzie paliwowym - niewielki przeciek
Status:
- DTC obecny w czasie wydania polecenia
- Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC
Moduł: Moduł sterowania pracą silnika (Power Train Chain Control Module).
Podejrzewam, że któryś z zaworków we wtryskach był przytkany lub po prostu źle funkcjonował i został przeczyszczony przez ww. środki. W tej sytuacji wszystko wskazuje na to, że to problem z wtryskami taki sam jak u kolegi MOMIN poniżej.
Cytat:
|
Ja swój wątek z P0093 i P0094 uważam za zamknięty - problem zdiagnozowany i rozwiązany. U mnie temat zakończył się wymianą zaworków we wtryskiwaczach i po problemie. Nawet powiedziałbym, że fura lepiej się teraz zbiera. Może komuś się przyda, kto boryka się z podobnym problemem.
|
Jakby nie było, postaram się zrobić test przelewowy lub od razu wyjąć wszystkie wtryski wraz z pompą i wysłać do regeneracji.
Bump:
Cytat:
|
Ja swój wątek z P0093 i P0094 uważam za zamknięty - problem zdiagnozowany i rozwiązany. U mnie temat zakończył się wymianą zaworków we wtryskiwaczach i po problemie. Nawet powiedziałbym, że fura lepiej się teraz zbiera. Może komuś się przyda, kto boryka się z podobnym problemem.
|
Hej
Ile kosztowała Cię cała usługa?